Ar kepimo folija kenkia sveikatai?

Yra keliamos kelios nuomonės apie folijos poveikį sveikatai. Paskutinioji teigia, jog vis tik folija nėra tokia pavojinga, kaip kad buvo manoma anksčiau.

Pagrindinė folijos sudedamoji medžiaga yra aliuminis ir būtent todėl pagrindinį susirūpinimą kėlė tai, jog folijos naudojimas gali prisidėti prie aliuminio, kaip medžiagos, didėjimo žmogaus smegenyse ir tai gali kelti Alzhaimerio ligai būdingus simptomus. Nacionalis aplinkos sveikatos mokslų institutas (JAV) teigia, jog aliuminis turi neurotoksinių savybių, bet neturi joko tiesioginio ryšio ir poveikio žmogui sukelti neurodegeneracines ligas.

Cheminės medžiagos, patenkančios su plaunamais indais, keptuvėmis išskiria aliuminį. JO patenka ir kasdieniame naudojime, kuomet valgome, vartojame geriamąjį vandenį, naudojame farmacijos priemones. Kiataip tariant, tokį pat poveikį daro aspirinas, kurį vartojame kaip nuskausminamąjį preparatą.

Buvo iškelta nuomonė, jog aliuminis yra medžiaga, kelianti kancerogeninį poveikį, tačiau sveikatos ir žmogiškųjų paslaugų departamentas JAV paneigė šį mitą ir teigė, jog atlikus tyrimus paaiškėjo, kad šis preparatas neturi tokių savybių. Tiesa, laikyti maistą joje nėra rekomenduotina, bet gaminti yra leidžiama ir užtikrinama, kad tai yra saugu.

Taigi, išvada viena: nereikėtų rūpintis dėl aliuminio folijos naudojimo, nes ji nedaro jokio reikšmingo poveikio žmogaus sveikatai ir tikrai jai nekenkia. Tiksliau tariant, ne daugiau nei bet kuri kita cheminė medžiaga, kurių mes gauname su maistu ar farmacijoje.

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Vertintojų: 0

Kol kas įvertinimų nėra.