Kiek kainuoja atidaryti kepyklą?

Iš tikrųjų, sunku tiksliai pasakyti – tikslus biudžetas priklauso nuo daugybės veiksnių, tokių kaip kepyklos dydis, vietovė, produktai ir strategija. Reikalingas investicijas gali nusistatyti apskaičiuodama pajamas, numatomas išlaidas ir išlaidas visokiems nenumatytiems atvejams.

Ruošiant kepyklos atidarymo biudžetą, pirmiausia reikia nutarti, kiek planuoji darytis pelno parduodama produktus. O planuojant pajamas reikia pagalvoti, ką tiksliai kepsi ir už kiek tai parduosi – pvz., duoną, pyragus, sausainius. Antras dalykas – užtikrinti, kad tavo kainos būtų konkurencingos, bet vis tiek duodančios pelno. Kainos turėtų būti tavo naudai net ir vykdant individualius užsakymus, pvz., kepant vestuvinį tortą. Numatomų pajamų kiekis leis tau apskaičiuoti, kiek išlaidų gali turėti tavo kepykla, kad nepatirtum nuostolių.

Atidarant kepyklą, būna daug startinių išlaidų. Jeigu pradedi nuo nulio, tau reikės susipirkti visas kepyklai reikalingas priemones. Taip pat reikės užtikrinti, kad turėsi visus kepyklos sėkmei reikalingus įrankius – tokius kaip maišytuvai, orkaitės ir kiti svarbiausi dalykai. Amerikoje tos išlaidos, kaip apskaičiuota, sieka beveik $40000 – nežinau, gal Lietuvoj kiek mažiau, bet čia tokį skaičių galiu pateikti orientacijai (nepažįstu nė vieno, kuris būtų atidaręs kepyklą Lietuvoj, tai ir nežinau, kokios čia būtų sumos). Į tą sumą įsiskaičiavo ir tokios išlaidos kaip statybos bei nuomos mokesčiai, pradinis inventorius ir kitos medžiagos, reikalingos atidaryti kepyklai.

Dar bus ir kepyklos veiklos išlaidų. Tos išlaidos – tai tiesioginės ir netiesioginės. Tiesioginės išlaidos susijusios su pirmine verslo veikla, pvz., duonos ar pyragų kepimo ingredientai. Taip pat skaitosi ir darbuotojų samdymo išlaidos. O netiesioginės išlaidos – tai reklamai, administracijai ir tai, ką išleidi kitiems dalykams, o ne kepimui.

Kaip ir bet kokiame kitame versle, tau reikės atidėti pakankamai pinigų visokioms nenumatytoms situacijoms. Jei sugenda orkaitė, tau prireiks išlaidų, kad ji būtų kuo greičiau sutaisyta, kitaip negalėsi kepti ir parduoti savo gaminių. Nors ir neįmanoma susiplanuot tikslios sumos tokiems dalykams, vis tiek reikės atsidėti pakankamai pinigų tokios rūšies remontams. Apskritai tavo biudžetas turėtų būti bent kiek lankstus, kad galėtum prisitaikyti prie nuolat besikeičiančios kepimo verslo aplinkos.

http://smallbusiness.chron.com/budget-open-bakery-14432.html

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Vertintojų: 0

Kol kas įvertinimų nėra.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *