Ar egzistuoja moterų mirčių statistika su mirties priežasitimi dėl įtrūkusių (susprogusių) silikoninių krūtų implantų

Šiaip silikonų implantų užpildai (silikoniniai arba druskos tirpalo) nelaikomi pavojingais gyvybei. Implantai sutrūksta gana dažnai – nebūna jokios garantijos, kad jie laikys visą gyvenimą, ir kuo senesni, tuo dažniau pratrūksta. Tai gali sukelti moteriai nepatogumų, tokių kaip krūties tinimas, jau nekalbant apie jos sumažėjimą, be to, silikoninis gelis gali net numigruoti į limfmazgius ir ten sudaryti mazgus, bet nėra įrodymų, kad implantai sukeltų kokias nors rimtas ligas – krūties vėžį, autoimunines ligas ar pan. Užtat nėra jokios statistikos, kiek moterų miršta būtent nuo to. Tiesa, yra nedidelis pavojus, kad tie užpildai bus ne visai sterilūs, ir gali sukelti infekcijas organizme, netgi toksinio šoko sindromą (tik jis labai retas). Tik ne visos moterys susieja tą sindromą su krūtų implantais.

Kalbant apie bendrą mirtingumą moterų, kurios nešioja krūtų implantus, neįrodyta, kad jos dažniau sirgtų krūties vėžiu. 2001 metais darytas tyrimas parodė, kad tokios moterys kiek dažniau miršta nuo savižudybių, smegenų ir kvėpavimo sistemos vėžio (neaišku, kodėl būtent nuo tokio vėžio), bet kalbant apie kitas mirties priežastis, jų mirtingumas nėra diedsnis negu tų moterų, kurios implantų neturi. Tiesa, dar tokioms moterims labai nedaug, bet išaugusi rizika susirgti anaplastine didžiųjų ląstelių limfoma.

http://www.nvpc.nl/uploads/stand/FDA_Update_on_the_Safety_of_Silicone_Gel-Filled_Breast_Implants_SBI_Executive_Summary78.pdf

http://www.medscape.com/viewarticle/745107

http://www.cancer.gov/newscenter/pressreleases/2001/silicone-mortality

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Vertintojų: 0

Kol kas įvertinimų nėra.