Kodėl šuo kasosi vieną ausį?

Dažniausios šunų ausų niežtėjimo priežastys būna tokios:

  1. Alerginė odos liga. Nuo praryto arba sugerto alergeno atsiranda ausų uždegimas, tokiu atveju ausys gamina daugiau sieros negu paprastai. Tokioje aplinkoje mielai auga organizmai, mėgstantys drėgmę ir šilumą – visokios mielės ir bakterijos. Šie organizmai ir jų išskyros sukelia dar didesnį uždegimą ir kartais dar ir papildomą alerginę reakciją.
  2. Mielių infekcijos. Nuo jų ypač daug niežti. Kone visos mielių infekcijos yra antrinės po alerginės odos ligos, bet būna ir taip, kad nuo jų kenčia ir nealergiški šunys, jeigu tik būna tam tinkamos sąlygos.
  3. Ausų erkutės. Šie parazitai yra labai dažni, ir labai prikankina šunis bei kates.
  4. Kiti išoriniai parazitai. Nors dažnai ausų niežtėjimo priežastis būna ausų erkutės, yra ir daugybė kitų parazitų, kurie sukelia niežulį. Ausys gali panižti net nuo blusų arba erkių.
  5. Svetimkūniai. Kartais ausyse atsiduria tokie daiktai, kuriems nereikėtų ten būti. Tai gali būti žolių gabaliukai, sėklos, netgi medvilnės arba tualetinio popieriaus gabaliukai, užsilikę ten nuo ausų valymo. Tai gali sukelti didelį niežulį, šuo purto galvą ir letena krapštosi ausį.
  6. Ausų augliai. Visokios išaugos ausies kanale, pvz., polipai ir vėžiniai augliai, gali veikti kaip svetimkūniai.
  7. Bakterinės infekcijos. Kaip ir mielių, bakterijų infekcijos ausų kanaluose paprastai būna antrinės. Jos gali atsirasti dėl auglių, svetimkūnių arba alergijos.

Jums reikėtų šunį nuvesti pas veterinarą, kad išsiaiškintų tikslią priežastį, kas nutiko jūsų šuns ausiai. Ankstyva gydymo pradžia labai svarbi gydymo sėkmei.

http://www.vetstreet.com/care/my-pet-has-itchy-ears-whats-going-on

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Vertintojų: 0

Kol kas įvertinimų nėra.