Tai kad sunku pasakyti, egzotiškų valgių tikrai yra daug… Bet čia radau tokį jų sąrašiuką (tik jau ne vegetarams arba PETA nariams):
- Kobros kraujas/plakanti širdis. Tai iš tikrųjų yra daugiau ritualinis dalykas – Indonezijoje tikima, kad suvalsius kobros širdį ir išgėrus kraują, įgausi jos jėgos ir dvasios.
- Avinų sėklidės. Jos valgomos Naujojoje Zelandijoje.
- „Padang“ maistas. Tai toks specifinis Indonezijos maistas, kai tau ant stalo atnešamas visas valgiaraščio maistas ir sumoki už tai, ką suvalgai, įskaitant smegenis, plaučius, patiekalus su marichuana ir aitriuosius pipirus.
- Skorpionai ir visokie vabzdžiai – Tailando skanėstai.
- Huhu lervos – tokios riebios kirmėlės, kurių skonis, kaip rašoma, maždaug kaip sudegusio riešutų sviesto.
- Kartonas? Yra gandų, kad prekiautojai maistu Kinijoje kiaulieną pakeičia kartonu – nežinia, ar tai tiesa. Bet sako, kad skonis panašus 🙂
- Kupranugariena. Ją reikia paruošti tinkamai, kitaip bus maždaug kaip guma.
- Duriano vaisius. Smirda kaip šiukšlių krūva, todėl draudžiama juos valgyti viešose vietose. Bet skonis visai nieko.
- Avies nugaros riebalai – mongolų skanėstas.
- Žirafiena. Skani kepta ant grotelių.
Na, norėtųsi ką nors išbandyti? 🙂
Asta yra šio puslapio administratorė. Atsakymai į klausimus yra paremti ekspertinėmis žiniomis ar internete prieinama informacija.