Kaip teisingai paruošti šaldytus kalmarus?

Iš tikrųjų, šaldytą kalmarą paruošti netgi lengviau negu šviežią, nes jo užšaldymas ir atšildymas sudrasko kietas raumenų skaidulas ir kalmaras pasidaro minkštesnis. Šalldytas kalmaras parduodamas kaip vamzdeliai (išvalytas kūnas) ir čiuptuvai, arba jau supjaustytas žiedais. Taigi jį atšildyti ir paruošti virimui reikia taip:

  1. Atšildykite per naktį šaldytuve arba po šaltu tekančiu vandeniu.
  2. Jei kalmarą reikia išvalyti, išvalykite.
  3. Jei kalmaras jau išvalytas, po atšildymo pakiškite jį po šaltu tekančiu vandeniu ir pačiupinėkite žiedus, vamzdelius ir čiuptuvus, kad neliktų jokių mažų smėlio ar kitokių šiukšlių grūdelių.
  4. Padėkite į šalį ir nusausinkite.
  5. Jei naudojate ne iš karto, laikykite uždarę jį sandarioje dėžutėje šaldytuve. Atšildytą reikia suvartoti per 3 dienas.

Skanių kalmarų!

http://greekfood.about.com/od/greekcookingtips/ht/frozensquid.htm

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Vertintojų: 0

Kol kas įvertinimų nėra.