Kaip pasigaminti bulvių traškučius?

Galima gaminti taip: kepant keptuvėje, orkaitėje ir mikrobangėje. Keptuvėje jie gaminami taip:

  • 4 bulvės
  • 1 l aliejaus
  • 3 valgomieji šaukštai jūros druskos
  • prieskonių – kajeno pipirų, kario ir t.t.
  1. Supjaustyk bulves į norimo storumo riekeles. Druską sudėk į didelį dubenį su vandeniu ir pusę valandos ten mirkyk supjaustytas bulves. Po to nuplauk jas kiaurasamtyje ir nusausink.
  2. Išsirink aliejų, kuriame norėtum skrudinti bulves. Tinka saulėgrąžų, dygminų, žemės riešytų ir kt. aliejai, bet daug žmonių renkasi alyvuogių, nes jame nėra trans riebalų.
  3. Įkaitink gilią keptuvę su aliejumi iki 177-190C. Turi būti mažiausiai 2.5 cm aliejaus ant dugno. Aliejaus temperatūrą tikrink termometru arba jeigu neturi specialaus termometro, pamerk į jį šaukštą ir žiūrėk, ar ant šaukšto neatsiranda burbuliukų.
  4. Skrudink bulvytes nedideliais kiekiais, išimdama jas, kai pasidaro auksiškai rudos. Jei skrudinsi visas iš karto, aliejaus temperatūra gali per daug nukristi.
  5. Ištrauktas bulvytes sudėk ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Jei nori, pabarstyk prieskoniais.
  6. Skanaus!

Kepti orkaitėje čipsai

  • 4 bulvės
  • 1/4 stiklinės tirpinto sviesto
  • rupi jūros druska
  1. Įkaitink orkaitę iki 260C.
  2. Supjaustyk bulves, geriausia su pjaustykle.
  3. Padėk bulvių riekeles ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų dalis drėgmės.
  4. Kepimo groteles patepk sviestu arba aliejumi ir išdėliok bulves vienu sluoksniu ant skardos.
  5. Naudodamasi teptuku, patepk bulves tirpintu sviestu.
  6. Groteles įdėk į orkaitės vidurį ir kepk 15-20 min., kol pradės ruduoti čipsų kraštai.
  7. Išimk juos iš orkaitės ir pabarstyk jūros druska.

Čipsai, kepti mikrobangėje

  • Bulvės
  • Druska ir kiti prieskoniai (nebūtinai)
  • Alyvų aliejus (nebūtinai)
  1. Supjaustyk bulves pjaustykle.
  2. Pamirkyk bulves vandenyje, kad pasišalintų perteklinis krakmolas. Išdžiovink jas ore. Jei nori čipsus pasūdyti, į tą vandenį įdėk 3 šaukštus druskos.
  3. Drėgmės perteklių pašalink padėdama čipsus ant švarių servetėlių arba popierinio rankšluosčio ir lengvai paspausdama. Pasistenk pašalinti kuo daugiau vandens. 
  4. Padėk bulves į lėkštę ir užklok popieriniu rankšluosčiu. Žiūrėk, kad bulvių riekelės nesiliestų vienos su kitom.
  5. Kepink čipsus 3 minutes įjungusi mikrobangę visu galingumu.
  6. Ištrauk lėkštę iš mikrobangės, apversk čipsus kita puse ir kepk 3 minutes ant 50% galingumo.
  7. Ištrauk iš mikrobangės, vėl apversk ir kepk 1 minutės intervalais ant 50% galingumo. Kepk tol, kol jie pasidarys skaniai traškūs ir auksiškai rudi per vidurį.
  8. Jei nori, paskanink visokiais prieskoniais.

Skanių čipsų!

http://www.wikihow.com/Make-Potato-Chips

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 4.8 / 5. Vertintojų: 13

Kol kas įvertinimų nėra.