Interviu su Kitchen wear by UGI prekinio ženklo įkūrėja Lina Morkūniene: „Su puošnia prijuoste smagiau ir gaminti“

Interviu su  Kitchen wear by UGI prekinio ženklo įkūrėja Lina Morkūniene: „Su puošnia prijuoste smagiau ir gaminti“

Baigusi nekilnojamo turto vadybą ir dirbusi šioje srityje ilgą laiką, Lina nusprendė įkurti savo verslą ir gaminti prijuostes. Tokias, su kuriomis moterys ir vyrai jaustųsi gražūs ir stilingi gamindami valgį. Kūrėja papasakojo šio verslo atsiradimo istoriją ir kodėl pasirinko kurti kiek netradicines prijuostes. Ne tik kurianti prijuostes, bet ir mėgstanti kartais pasisukioti virtuvėje, Lina taip pat pasidalino savo ir draugų itin mėgstamu receptu.

Kaip kilo mintis sukurti prijuosčių liniją?

Iki šiol gyvenime dariau visai ką kita. Esu baigusi nekilnojamojo turto vadybą ir visuomet dirbau nekilnojamojo turto srityje. Tačiau siūti, kurti įvairius rankdarbius visuomet mėgau. Tam įtakos turėjo ir vaikystės vasaros, praleistos siuvykloje, kur dirbo mano teta. Prisisiūdavau lėlėms įvairiausių grožybių (šypsosi).

O su prijuostėmos viskas prasidėjo prieš kelis metus, kai draugė paprašė jos sūneliui gimtadienio proga pasiūti prijuostę, nes pati niekur pirkti nerado. Su malonumu to ėmiausi. Po kiek laiko buvo kitų vaikų gimtadieniai, jiems taip pat dovanojom po prijuostėlę. Tuomet galvoje kilo keletas idėjų ir suaugusių prijuostėms. Taip ir atsirado pirmosios prijuostės suaugusiems. Kai sulaukiau daug teigiamų atsiliepimų, pradėjau kurti toliau. O ir idėjų modeliams kildavo vis daugiau.

Kokioms moterims ir kokiems vyrams skirtos šios prijuostės?

Pirmiausia – mėgstančioms ir mėgstantiems pasipuošti. Toms ir tiems, kuriems svarbu atrodyti gražiai ir stilingai nesvarbu, ar tvarkytų kambarius, galimtų maistą ar darytų kokį kitą buities darbą.

Kai prijuostės tokios žavios, ar netenka girdėti, kad baisu tokias išpurvinti? Vis dėlto veiksmas vyksta virtuvėje.

Dažnai tenka girdėti kaip tik priešingai! Kai klientėms, besirenkančioms puošnų prijuostės modelį, pasiūliau pasimatuoti praktiškesnį, dažnai sulaukiu tokio atsakymo: „O ne, šita per daug virtuvinė!“. Vadinasi, moterims norisi pasipuošti net ir savo virtuvėje. Žinoma, grožis visuomet reikalauja aukų (šypsosi). Tad puošniai prijuostei teks skirti dėmesio ją lyginant, tačiau tai nebus beformis audinio gabalas tiesiog funkcijai atlikti.

Kuri prijuostė šiuo metu populiariausia tarp pirkėjų?

Visi puošnesni, sukneles primenantys, prijuosčių variantai.

O kuri šiuo metu mėgstamiausia tau?

Sunkus klausimas (šypsosi). Mėgstamiausia prijuostė ja būna iki tol, kol nesukuriu kokios nors naujos. Tada jau mėgstamiausia pasidaro naujesnė. Šiuo metu mėgstamiausios prijuostės DOLY ir CLAUDIA iš naujausios kolekcijos.

Tačiau pati jų neturiu. Mano virtuvėje garbingoje vietoje kabo ir interjerą pagyvina dar viena mano numylėtinė prijuostė AMELIA.

Iš kur semies įkvėpimo?

Kadangi man prijuostė – tai rūbas, o ne audinio gabalas apsauginei funkcijai atlikti, tai ir įkvėpimo semiuosi iš to, ką mėgstu dėvėti kasdien ir kas man yra gražu.

Kokių turite verslo ateities vizijų?

Su kolege esame įkūrę įmonę ir įgyvendiname tiek privačius, tiek įmonių užsakymus.

Planų labai daug, darbų taip pat. Vos spėjame suktis (šypsosi).

Nesu prietaringa, bet vieną vienintelį prietarą turiu: kol nesu savo svajonės/tikslo įgyvendinusi, nenoriu jos atskleisti, nes tuomet dažnai neišsipildo. Tad paklauskite šio klausimo bent po mėnesio, tuomet būsiu labiau pajudėjusi savo ateities vizijos link ir atsakysiu konkrečiau (šypsosi).

Kokiai įžymybei norėtųsi padovanoti savo sukurtą prijuostę?

Kol nepaklausėte, apie tai nebuvau pagalvojusi. Bet man būtų malonu, jei niekada iki šiol gamindamas ir prijuostės nedėvėjęs žmogus (ir nebūtinai įžymybė) maniškę pamėgtų dėvėti. Kiek pastebėjau, gamindamas maistą prijuostės niekada nedėvi Jamie Oliveris, Alfas Ivanauskas.

Kadangi kuri prijuostes, gal taip pat žavi maisto gaminimas?

Maisto gamyba nežavi taip labai kaip prijuosčių kūrimas. Todėl ir norisi puoštis virtuvėje, kad tai būtų ir motyvacija gaminti (šypsosi). Žinau, kad tas pats yra ir kitoms moterims, jos džiaugiasi įsigijusios puošnesnę prijuostę su viltimi, kad ir gaminti bus smagiau. Tikiuosi, tai padeda ne tik man, bet ir joms (šypsosi). Bet mėgstamų receptų turiu.

Ar pasidalintum receptu su mumis?

Jau ne vienerius metus žaviuosi Azijos šalių virtuve, tad tokius patiekalus gaminu su malonumu! O šią sriubą yra ragavę ir pamėgę visi mano draugai, daug kam šį receptą jau esu davusi.

Kokosų pieno sriuba su vištiena ir krevetėmis

Ingredientai:

0,5 kg vištienos krūtinėlės
Krevečių (pagal pomėgį)
100g svogūnų laiškų
Noodles (100g žmogui)
1-2 stiebeliai citrinžolės
Kokosų pieno (500 ml)
1 čili pipiras
½ Citrinos sulčių
Imbiero šaknies
Rudo cukraus (apie 1 valgomąjį šaukštą)
Vištienos/daržovių sultinio
Vištienos prieskonių arba kario
Šviežių kalendrų lapelių

Pirmiausia vidutinio dydžio puode užverdame vandenį su ištirpintu sultinio kubeliu (labai tinka ir savo gamybos sultinys) ir stambiai supjaustytais citrinžolės stiebais. Per tą laiką kubeliais supjaustytą ir prieskoniuose apvaliotą vištieną lengvai apkepame. Smulkiai sutarkuojame imbierą ir supilame į sultinį. Tuomet į puodą dedame vištieną, susmulkintą čili pipirą, pilame kokosų pieną. Šiek tiek pavirus dedame makaronus, įspaudžiame citrinos, pilame cukraus, sudedame krevetes ir paragaujame, ar nieko netrūksta (galime įdėti šiek tiek druskos, cukraus, ar daugiau citrinos, imbiero). Pabaigai sudedama smulkintus svogūnų laiškus ir kalendros lapelius.

Skanaus!

Dėkojame už gražias mintis ir skanų receptą!

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Vertintojų: 0

Kol kas įvertinimų nėra.