Galite išbandyti itališką makaronų apkepą:
- 115 g nevirtų capellini makaronų
- 18-25 riekelės prancūziško batono
- 2 valgomieji šaukštai tirpinto sviesto arba margarino
- 3/4 stiklinės tarkuoto sūrio
- 2 valgomieji šaukštai pjaustytų šviežių arba 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų baziliko lapų
- 1 dėžutė šaldyto Alfredo makaronų padažo
- 3 vidutiniai slyviniai pomidorai, pjaustyti
- 2 vidutiniai svogūnų laiškai, pjaustyti (2 valgomieji šaukštai)
- valgomasis šaukštas tarkuoto Parmezano sūrio
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Makaronus išvirkite ir nusausinkite.
- Batono riekeles užtepkite sviestu. Paimkite stiklinę apkepo formą ir apačią bei šonus išklokite riekelėmis sviestu į viršų, kad jos šiek tiek persidengtų. Kepkite apie 10 minučių arba kol batonas paruduos.
- Tuo tarpu dideliame dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, šaukštą baziliko ir Alfredo padažą.
- Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 175C. Į padažo mišinį sudėkite makaronus, gerai išmaišykite. Sudėkite viską ant apkeptų batono riekelių. Užbarstykite pomidorų, svogūnų laiškų ir Parmezano sūrio.
- Kepkite 15-20 minučių. Prieš supjaustydami palikite 5 minutes pastovėti. Užbarstykite likusį šaukštą baziliko.
Skanaus!
http://www.bettycrocker.com/recipes/italian-pasta-pie/66ebfd0a-bb5b-4e4f-86c7-3354f8d30133
Asta yra šio puslapio administratorė. Atsakymai į klausimus yra paremti ekspertinėmis žiniomis ar internete prieinama informacija.