Ar stoti į kulinariją?

  • by

Na, perspektyvų baigus kulinariją greičiausiai turėtum. Kiek pasaulyje kasdien įsteigiama naujų viešbučių, restoranų, kurortų, kavinių ir kitų maitinimo įstaigų – o juk tada atsiranda vis naujų darbo vietų kulinarams. Galėtum įsidarbinti ir Lietuvoje, ir kokioje nors kitoje šalyje.

Kulinarija priklauso aptarnavimo sferai, todėl ši pramonės šaka reikalauja kasdienio bendravimo su klientais ir tarnauja žmonių poreikiams, užtat tam reikia gerų bendravimo įgūdžių – tai būtinas reikalavimas visiems, kas ketina pradėti kulinaro karjerą. Jauniems ir talentingiems kulinarams gali atsirasti visokių darbo galimybių – pvz., viešbučiuose, kurortuose, hosteliuose, lėktuvuose, ligoninėse, mokyklose ir universitetuose ir t.t. Žinoma, jei nori pasidaryti profesionalia virėja ir gauti tikrai gerą atlyginimą, reikia gauti kulinaro diplomą kokioje nors tikrai geroje kulinarijos mokykloje – tokių verta pasiieškoti ir užsienyje. Įgytum tokių kulinarijos įgūdžių, kurie leistų sekti sparčiai augančią maisto pramonę. Kad pasiektum tam tikrą profesionalumo lygį, tam dar reikės keleto metų praktikos.

Dar būtų verta studijuoti geroje kulinarijos mokykloje ir dėl to, kad taip sutrumpėtų tavo karjera: galėtum tiesiu taikymu gauti gerą darbą ir nereikėtų pradėti nuo žemesnio lygio darbų virtuvėje, tokių kaip indų plovėjos arba pagalbininkės. Be to, pasaulinės klasės viešbučiai ir restoranai samdo darbuotojus tik su tikrai geru išsilavinimu ir patirtimi. Vien dėl to vertėtų pasidairyti gerų kulinarijos mokyklų.

http://blowww.hubpages.com/hub/why-taking-culinary-studies

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *