kaip pasigaminti cepelinus?

  • by

Atsakymas #1:

Cepelinus pasigaminti visai nesunku, tik užima laiko. 🙂 ParaÅ¡ysiu, kaip mes su mama gaminam 🙂 

  • Nuskusti bulves, nuplauti.
  • Sutarkuoti bulves, bulvių masę perkoÅ¡ti per merlę arba koÅ¡tuvi nesvarbu, svarbu kad bulvių košė nebÅ«tų labai minkÅ¡ta.
  • bulvių skystį, kuris liko nusunkus košę palikti nusistovėti.
  • faršą ruoÅ¡iame paprastai, dedame svogÅ«no, kartais česnako, pipirų, prieskonių, druskos.
  • Užverdame vandenį, skystį kuris buvo paliktas nusistovėti krakmolui iÅ¡pilame, ant dugno lieka krakmolas į jį pilame Å¡iek tiek verdančio vandens ir skubiai maiÅ¡ome, gaunasi tasi masė ją dedame į bulvių košę, iÅ¡maiÅ¡ome.
  • Formuojame cepelinus ir dedame į verdanti puodą.
  • pakepiname spirgučiu su svogÅ«nais, dadame dar grietinės ir valgom! Skanu labai :))

    Atsakymas #2:

Cepelinų gaminimas: 

 Pirmiausiai nuskuskite bulves.  Maždaug 1 kg bulvių iÅ¡sivirkite ir gerai sutrinkite trintuve.  Likusias bulves sutarkuokite smulkia tarka ar kombainu. Jei tarkuojate kombainu galite įtarkuoti ir visa cielą svogÅ«ną.   Ä® indą su marle iÅ¡spauskite bulves, o kietąją dalį dėkite atskirai į kitą indą ir sumaiÅ¡ykite kartu su virtomis trintomis bulvėmis. PasÅ«dykite,papipirinkite,  Ä¯dėkite krakmolo ir iÅ¡minkykite gerai rankomis. Krakmolą naudokite iÅ¡ iÅ¡spaustų bulvių, nupylus bulvių skystį. Jei matote, kad krakmolo susidarė nedaug, tuomet įdėkite ir pirktinio krakmolo.

 PasiruoÅ¡kite mėgstamą įdarą:   Apie 400 g jautienos-kiaulienos farÅ¡o 2-3 skilt. česnako 1 svogÅ«nas Druska, juodieji pipirai   

 Ir viską sumaiÅ¡ykite.

 Suformuokite cepelinus: pirmiausia, iÅ¡ paruoÅ¡tos bulvių pasės pasiruoÅ¡kite apvalius kukulius, kad cepelinai gautųsi vienodo dydžio. Imkite kiekvieną kukulį (prieÅ¡ tai rankas sudrėkinkite drungnu vandeniu), jį suspauskite (kaip blyną), pirÅ¡tais padarykite nedidelę įdubą, į ją dėkite norimo įdarą Å¡aukÅ¡tą, iÅ¡ visų Å¡onų atsargiai užlenkite ir formuokite delnais pailgą formą. Cepelinus atsargiai dėkite į pasÅ«dytą verdantį vandenį. Virkite apie 30-45 minučių, jei cepelinus darote didelius. SvogÅ«nus česnakus ir Å¡oninę  susmulkinu , apkepinu  ir spirgučių padažas paruoÅ¡tas. Valgykite su grietine ar spirgučių padažu, ant virÅ¡aus taip pat papjaustykite laiÅ¡kinio svogÅ«no.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *