idėjos organizuojant mokytojų dieną

Na, čia tikrai reikia pasukti galvą 🙂 Bet tos dienos organizavimui prisiminkite hipių ideologiją – meilė, taika ir rokenrolas. Pirmiausia pagalvokite apie salės, klasių ir mokytojų kambario papuošimą. Tam tinka visokie plakatai, kurie hipių laikais buvo labai populiarūs. Tai gali būti psichodeliniai plakatai, panašūs į šitą, arba plakatai su tų laikų muzikos žvaigždėmis, pvz. Jimi Hendrix, Janis Joplin arba Franku Zappa. Prie papuošimų taip pat pridėkite gėlių bei taikos simbolių. Ir dar padeginkite smilkalų 🙂 Nepakenks ir kabančios spalvotų karolių girliandos. Ir muziką parinkite iš tų laikų. Aišku, pasakykite mokytojams, kad ateidami į Mokytojų dieną ir apsirengtų kaip hipiai – ir mokiniai tegul taip apsirengia.

O ką tokio „hipiško“ sugalvojus pačiam renginiui? Paprastai per mokytojų dieną mokytojų vietą užima dvyliktokai, kurie veda pamokas. Taigi galite pagalvoti, ką čia būtų galima įtraukti į tas pamokas iš hipių laikų. Pvz., sugalvoti kokį kvizą ar kryžiažodžių patikrinti mokinių žinioms apie hipius. Dar įtraukti ir ką nors iš hipių ideologijos. Prisiminkite, kad hipiai buvo labai už taiką, tai kai vesite istorijos pamokas, panagrinėkite kokį karą ir paprašykite mokinių pateikti minčių, kaip visus šiuos konfliktus būtų sprendę hipiai 🙂 Per dailės pamokas tegul jie, pvz., išpaišo vieni kitiems veidus hipių simboliais. Kažką panašaus galite suruošti ir mokytojams.

Hipiai taip pat mėgo ir medituoti, tai iš kurios nors klasės galite padaryti meditacijų kambarį. Tegul ten kuriuo nors metu ateina mokytojai pamedituoti kokias 10 minučių ar panašiai. Parinkite relaksacinę muziką, paklokite ant grindų kokių kilimėlių, kad būtų galima sėdėti meditacine poza, ir kas nors iš jūsų tegul veda meditacijas – tam praverstų pasiskaityti apie tai, kaip daryti kvėpavimo pratimus.

Per renginį salėje galite suvaidinti ir kokį spektaklį hipių mokinių ir hipių mokytojų tema, arba šokį pagal tų laikų muziką. Taip pat galite surengti konkursus – geriausiai apsirengusio mokytojo, taikiausio mokytojo, labiausiai mylinčio gamtą mokytojo ir pan., kas tik dera prie hipių ideologijos.

Jei organizuosite mokytojams kokias vaišes, prisiminkite, kad hipiai labiausiai mėgo natūralų ir ekologišką maistą, taigi patiekite tokių dalykų kaip salotos, daiginti kviečiai, humusas, švieži vaisiai ir daržovės, jogurtas. Dauguma hipių dar buvo ir vegetarai, tai ir maistą patiekite daugmaž vegetarišką.

Tai tiek minčių iš mano pusės 🙂

http://writerjanis.hubpages.com/hub/How-to-Throw-a-1960s-Hippie-Theme-Party#

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Vertintojų: 0

Kol kas įvertinimų nėra.