Kaip išmokti būti vienam?

Žmonės iš esmės yra socialūs gyvūnai, bet tai dar nereiškia, kad negalima būti laimingu ir ne visuomenėje. Tiesiog vadovaukis šiais patarimais.

1. Mokykis pamilti vienatvę

  1. Pasinaudok buvimu viena. Vienatvė – tai laikas apmąstymams. Pasaulyje, kur vyrauja greitis ir konkurencija, vienatvė yra didelis lobis.
  2. Būk laiminga. Gyvenk optimistišką gyvenimą. Laimė ateina iš vidaus, nepriklausomai nuo to, kokia tavo situacija. Nesinaudok buvimu vienai kaip dingstimi nesimėgauti gyvenimu; padaryk iš to ką nors gero.
  3. Daryk viską, ką šiaip darytum su savo vaikinu ar drauge. Dažnai pasiilgsti ne tiek vaikino arba draugų, kiek dalykų, kuriuos kartu nuveikdavote. Pakviesk pati save į pasimatymą. Pvz., jeigu paprastai per pasimatymą eidavote papietauti arba į kiną, tada pati viena nueik į restoraną arba kiną.

2. Susirask veiklos

  1. Rašyk. Parašyk vieną kitą apsakymą. Tai ne tik gerina vaizduotę, bet ir padaro žmogų laimingesniu, labai pakelia optimizmą. Gali rašyti ir eilėraščius.
  2. Skaityk. Buvimas vienam yra geras laikas šiek tiek paskaityti. Tai ne tik malonu, bet ir prisideda prie saviugdos. Paskirk laiko klasikai, tokiai kaip „Mobis Dikas“, „Romeo ir Džiuljeta“, „Marso kronikos“, „Karas ir taika“ ir pan. Gali pasirinkti ir nebandytų žanrų, kad ir mokslinės fantastikos, siaubo ar kt. Gerai tinka ir poezija.
  3. Klausykis daug muzikos. Jei esi melomanė, vienatve gali mėgautis klausydamasi mėgstamos muzikos.
  4. Dainuok. Jei nemėgsti dainuoti, bandyk pašokti. Tyrimai rodo, kad sportas arba šokiai „iškrauna“ blogas nuotaikas. Jei manai, kad nesi nei gera dainininkė,nei šokėja, atsimink, kad tai darai tik sau pačiai.

3. Naujos galimybės

  1. Išmok ko nors naujo. Svarbiausias buvimo vienam aspektas yra mokymasis. Mokymasis pasidaro neįtikėtinai efektyvus, kai neturi jokių socialinių įsipareigojimų – pvz., šeimos, kuria reikia pasirūpinti, vaikino, kurį turi užimti. Mokytis reikėtų ne tik iš knygų, bet ir tą darant. Gali užsirašyti į kokius nors kursus – ten bus galimybių ir sutikti naujų žmonių.
  2. Išmok dalykų, kurių anksčiau nesi bandžiusi. Tai gali būti daromi namie dalykai – pvz., naujos kalbos mokymasis, tapyba, joga, matematika, grojimas kokiu nors muzikos instrumentu, arba lauko užsiėmimai – sodininkystė, tenisas, golfas.

4. Apmąstymų metas

  1. Galvok. Pagalvok apie gyvenimą ir gilesnes prasmes. Pagalvok, kodėl esi tokia, kokia esi. Kuo tu tiki? Kodėl? Ar yra dalykų, kurie tau atrodo neteisingi?
  2. Paskaityk šiek tiek filosofijos. Tai puikus būdas pagerinti galvojimo ir protavimo įgūdžius. Tik žinok, kad jeigu kas nors tiki kokiais nors dalykais, tai nebūtinai reiškia, kad ir tu turi tuo tikėti. Filosofai gali būti Sokratas, Platonas, Nyčė, Dekartas, Aristotelis, Kantas, Marksas.
  3. Per daug neanalizuok tų dalykų, kurie nuo tavęs nepriklauso. Lengva įsiskaityti į kitų žmonių patirtis, jausmus, mintis ir požiūrius ir daryti išvadas, pagrįstas tik tavo paties naiviu suvokimu. Tai gali netrukus pavirsti negatyvia veikla ir smukdyti tau nuotaiką. Suprask, kad iš tikrųjų nežinai visų faktų, ir nieko čia tokio.

5. Rask ryšių su kitais

  1. Įsitaisyk naminį gyvūną. Žmogui reikia švelnumo, o gyvūnai tikrai jo turi nemažai. Jei ką, su gyvūnu galima ir pasišnekėti. Nebūtina iškart įsitaisyti šunį ar katę. Dažnai, jei būni nepasiruošęs tokiam atsakomybės lygiui, tokia patirtis gali būti nemaloni ir tau, ir gyvūnui. Taip pat ir nemanyk, kad mažesnis gyvūnas, toks kaip triušis arba paukštelis, pareikalaus ir mažiau rūpesčių – su triušiu reikia bendrauti kasdien ir duoti jam po kelias valandas per dieną pabėgioti, ką jau kalbėti apie jo narvo valymą. Geriausia išsirink kokį gyvūną iš prieglaudos – ten yra šimtai gyvūnų, kurie laukia nesulaukia savo šeimininkų! Galima iš pradžių paimti gyvūną laikinai globai, o paskui pasiimti jį suvisam.
  2. Prisijunk prie internetinės bendruomenės. Neapribok savo internetinės veiklos tik žaidimais. Prisijunk prie forumų ir pokalbių kambarių, kur irgi gali sutikti naujų žmonių. Pasiieškok jų pagal savo pomėgius, interesus.

6. Būk užsiėmusi

  1. Sportuok. Dabar laikas įsitaisyti tokį kūną, kurio visada norėjai. Vietoj to, kad sėdėtum priešais televizorių ir rytum šlamštmaistį, padaryk šiek tiek atsispaudimų ir atsilenkimų. Atrask paprastų pratimų linksmumą – kad ir važinėjimosi dviračiu. Ir daryk tą nuolat. Sportas reikalauja valios ir darbštumo. Susidaryk grafiką ir jo laikykis. Pradėk po truputį, o vėliau atrasi savo ribas. Arba gali lankyti sporto salę ir susirasti ten naujų draugų.
  2. Išeik į lauką. Pasaulis didelis, o tu matai tik mažą jo dalelę. Užmiršk žmones, tiesiog mėgaukis tuo, ką tau siūlo gyvenimas. Kai pradėsi tą daryti, žmonės panorės ir tave pažinti, ir būti su tavim. Galų gale tau neliks nieko kita, kaip turėti naujų draugų!
  3. Įsitrauk į kokią veiklą. Užsiimk labdara, nes tada pasidarysi labiau savimi patenkinta ir turėsi ką veikti laisvalaikiu.

Sėkmės!

http://www.wikihow.com/Enjoy-Being-Alone

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 1 / 5. Vertintojų: 1

Kol kas įvertinimų nėra.