Ar jūs dažnai deginatės? Ir kaip manot, ar tai sveika?

Aš tai galima sakyti, visai nesideginu, kiek vaikščiodama įdegu, tiek užtenka 🙂 Vis tik, manau, deginimasis duoda daugiau žalos negu naudos. Juk žinoma, kad tai sukelia odos vėžį, ir ne tik melanomą, bet ir nemelanominį odos vėžį – tai yra patvirtinta daugybe tyrimų. Tas pats galioja ir deginimuisi soliariume. Deginimosi gynėjai dažnai teigia, kad dažniausiai melanoma suserga tie žmonės, kurių šeimoje yra buvę melanomos atvejų, bet iš tikrųjų taip nėra. Absoliuti dauguma jų būna vadinamosios sporadinės melanomos – kai šeimoje nėra buvę tokių atvejų.

Dar mėgėjai degintis teigia, kad saulės šviesa yra reikalinga norint gauti pakankamai vitamino D. Niekas nesiginčija, kad šis vitaminas žmogui reikalingas, ir kad jis gaminasi nuo saulės šviesos. Neseni tyrimai parodė, kad tinkami vitamino D kiekiai stiprina širdį ir gali apsaugoti nuo krūties vėžio, taip pat duoda ir kitos naudos sveikatai, tokios kaip sveiki kaulai. Dėl to kai kurie ekspertai rekomenduoja kasdien po 2-10 minučių pasideginti be apsauginio kremo, bet kiti ekspertai su tuo nesutinka. Kad gautum pakankamai vitamino D, saulės spinduliuotė visai nebūtina, užtenka valgyti daug vitamino D turinčio maisto arba vartoti žuvių taukus, galų gale piliules. Šiek tiek vitamino D pasigamina, net jeigu deginiesi su apsauginiu kremu, nes nėra tokio kremo, kuris sulaikytų visus visutėlius UV spindulius. Bet vis tik geriau jau valgyti tokį maistą kaip pienas, javai, jogurtas, lašiša arba tunas.

Galų gale deginimasis (lauke ar soliariume) sendina odą, nuo jo atsiranda raukšlės – tai gydytojai vadina „fotosenėjimu“. Saulės spinduliai sukelia odos ląstelių DNR tam tikras mutacijas, susijusias su odos senėjimu. Taigi jei norit ilgiau išlikti jauna, ribokite buvimą saulėje.

http://www.webmd.com/beauty/sun/tanning-myths-whats-true-whats-hype

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Vertintojų: 0

Kol kas įvertinimų nėra.