Kaip dažnai vedžioti šunį?

Iš tikrųjų, nėra apibrėžto skaičiaus, kiek kartų per dieną reikėtų vedžioti šunį, nes tai priklauso nuo jo veislės, sveikatos būklės ir pajėgumo. Vienoms veislėms užtenka vieno pasivaikščiojimo per dieną, bet kai kurioms kitoms, ypač labai aktyvioms, reikia daugiau. Bet dažniausiai rekomenduojama dukart per dieną vedžioti šunį po 15 minučių. Aišku, geriausia yra pasikonsultuoti su veterinaru dėl šuns vedžiojimo grafiko.

Vedžiojimo dažnumą apsprendžia tokie faktoriai:

  • Šuns veislė. Kai kurių veislių šunys turi mažą šlapimo pūslę, todėl juos reikia vedžioti dažniau.
  • Šuns dydis. Mažus šunis rekomenduojama vedžioti dažniau ir trumpiau.
  • Šeimininko dienotvarkė. Jei esi labai užsiėmęs, tada šunį reikėtų vedžioti kartą-du per dieną.
  • Ar šuo viduriuoja. Jei taip, tada reikia dažniau jį vesti pasivaikščioti, kad nepridirbtų namie.
  • Šuns ligos. Kartais ligotam šuniui veterinarai rekomenduoja kurį laiką likti namie.
  • Šuns energingumas. Labai energingus šunis reikėtų pavedžioti dažniau.
  • Šuns mityba. Jei šeri šunį maistu, turinčiu mažai balastinių medžiagų, šuo gali tuštintis tik maždaug kas antrą dieną, tai reiškia, kad jam pasivaikščiojimai bus daugiau reikalingi kojų pramankštinimui ir nusišlapinimui.

Svarbūs šuns vedžiojimo tikslai yra šuns pramankštinimas ir socializacija. Mankšta reikalinga tam, kad šuo nesustorėtų ir palaikytų gerą sveikatą. Bet dar vienas svarbus tikslas – aiškiai parodyti šuniui, kad TU esi gaujos vadas, o ne šuo.

Pasivaikščiojimai padeda šuniui išvengti šlapimtakių infekcijų, nes reguliariai šlapinantis pasišalina bakterijos. Taip pat įsitvirtina ir reguliaraus tuštinimosi režimas.

Dar vienas svarbus dalykas – šuns socializacija. Vedžiojamas šuo turi galimybę sutikti kitų šunų ir žmonių, todėl nebeturės baimės nepažįstamiems.

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 3.2 / 5. Vertintojų: 5

Kol kas įvertinimų nėra.