Kiek kainuoja atidaryti grožio saloną?

Tiek tepasakysiu, kad nemažai 🙂 Reikės tam tinkamų patalpų, aukštos kokybės paslaugų ir gerai apmokytų grožio specialistų. O tokių dalykų pigiai neįsigysi. Kiek tiksliai reikės investuoti, priklauso nuo to, kokio dydžio saloną nori atidaryti ir kaip nori ten atrodyti, bet svarbiausia yra tai, ką patirs klientai. O geri darbuotojai kainuoja nemažai. Jei nori kurti prabangesnį saloną, reikėtų tą daryti kur nors miesto centre arba prestižiniuose rajonuose, o ten nuomojamų patalpų nėra daug ir jų kaina būtų nuo maždaug 12 iki 20 Eur už kvadratinį metrą. O jeigu kursi pigesnį saloną, tada geriau patalpas nuomotis miegamuosiuose miesto rajonuose – ten jos kainuotų apie 7-12 Eur už kv. metrą. Dar nepamiršk, kad patalpos grožio salonui turi turėti higienos pasą, t.y. atitikti tam tikrus higienos reikalavimus.Šiaip ar taip, investicijų reikės nemažų, ir pradedant tokį verslą visada reikia tikėtis, kad kaina gali pasirodyti besanti 2-3 kartus, o gal ir dar daugiau didesnė negu kad iš pradžių apskaičiuoji. Štai grožio salono atidarymui Didžiojoje Britanijoje tenka investuoti netgi kokius 150000-200000 GBP. Lietuvoj gal tiek ir neprireiktų (vis tik patalpų nuoma pigesnė negu UK miestuose), bet turėk omeny tas sumas.

Tai dar priklausys ir nuo to, kokias paslaugas teiksi. Jeigu tai tik pagrindinės grožio paslaugos, tada pradžia bus pigesnė: įranga manikiūrui ir pedikiūrui kainuos tik kelis šimtus eurų, o kokie nors lazerio aparatai – ne vieną tūkstantį. Tavo produktų kaina ir tiekėjas, kurio produktais naudosiesi, taip pat priklausys nuo to, kokios rūšies grožio saloną norėsi atidaryti, taip pat ir nuo biudžeto galimybių. Bet turėtum daryti viską, ką gali, kad susikurtum geriausias kainas. Gali būti sunku, jei neturi tinkamų ryšių. Geriausia tų ryšių ieškoti prekiautojų žurnaluose ir grožio parodose – ten galėsi surasti naujų produktų ir įrangos tiekėjų. Parodos yra ir geriausia vieta derėtis dėl kainų: ten turi galimybių susitikti su prekybos atstovais, ir kainos labai konkurencingos. Ten būna didžiulės salės, pilnos žmonių, siūlančių tuos pačius produktus ir tą pačią įrangą. Užuot derėjusis dėl kainų su viena kompanija, geriau priversti konkuruoti kelias.

Bet renkantis tiekėjus ir apstatant patalpas, nereikėtų stengtis tai padaryti už kuo žemesnes kainas. Iš pirmo žvilgsnio per e-Bay arba įmonių likvidavimus parduodama naudota įranga atrodo pigi, bet kartais geriau būna investuoti į kuo geresnę (prisimink patarlę „Šykštus du kartus moka“).

http://startups.co.uk/how-to-start-a-beauty-salonspa/2/

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Vertintojų: 0

Kol kas įvertinimų nėra.