Interviu su mados tinklaraštininke Darja Tupčaja: „Visų pirma, reikia klausytis savęs!“

Pristatome interviu su jaunąja mados tinklaraščio “Luscious style” autore Darja Tupčaja. Devyniolikmetė ekonomikos studentė Darja įvardins didžiausius šios veiklos pliusus bei atskleis, kokius mados tinklaraščius seka ir kieno stilių labiausiai vertina.

Mados tinklaraštininkė išduos, ko jos spintoje daugiau: batų ar drabužių ir į ką dažniausiai reikia atkreipti dėmesį, kuriant savo stilių.

Kaip nusprendėte tapti mados tinklaraštininke?

2010 metais atradau Style Scrapbook autorę Andy Torres. Nuo to laiko pradėjau domėtis mados tinklaraščiais, o po pusmečio supratau, kad ir pati noriu sukurti kažką panašaus. Taip viskas ir prasidėjo.

Kaip manote, ar ateityje ši veikla galėtų tapti nuolatiniu darbu?

Užsienyje dauguma blogerių puikiai iš to išgyvena, bet, mano manymu, šiuo metu Lietuvoje neįmanoma išgyventi vien iš tinklaraščio rašymo, tačiau galbūt po kelių metų viskas pasikeis į gerąją pusę, o mėgstamiausia veikla taps ir mėgstamiausiu darbu.

Gal galite įvardinti šios veiklos didžiausius pliusus?

Sunku įvardinti visus pliusus, jų yra daug, o minusų nelabai ir matau. Labiausiai džiaugiuosi, kad susipažinau su beveik visais Lietuvos blogeriais, kai kuriais dizaineriais. Taip pat kartais kartais sulaukiu bendradarbiavimo pasiūlymų.

Ar turite mėgstamiausią mados žurnalą?

Gėda pripažinti, bet žurnalų beveik neskaitau. Kartais paskaitau Style.com, bet dažniausiai tuo viskas ir baigiasi, o sekamų užsienio mados tinklaraščių yra be galo daug.

Kurie iš jų yra mėgstamiausi?

Mėgstamiausi – stylescrapbook.comkenzas.sefashionsquad.com ir dar apie 25 kitų.

Kaip apibūdintumėte stilingą asmenybę?

Stilinga asmenybė ta, kuri rengiasi taip, kaip jai patinka, o ne nuolatos bijo, kad kažkoks nepažįstamas nesupras jos ir kreivai pažiūrės. Koks skirtumas, ką galvoja nepažįstami žmonės? Visu pirma, reikia klausytis savęs!

Darja Tupčaja

Ar turite stiliaus ikonų, kurios įkvepia Jus?

Tai būtų man jau anksčiau minėtų blogų autoriai (Andy Torres, Kenza Zouiten ir Carolina Engman) ir Evelina Khromčenko. Nes jų stilius yra gana paptastas, bet artimas man.

Su kokiais įdomiausiais žmonėmis teko bendrauti dalyvaujant mados renginiuose?

Manau, kad su mados tinklaraštininkais.

Lyginant su užsieniu, kaip apibūdintumėte Vilniaus gatvių madas?

Nereikia lyginti Vilniaus su Londonu ar New York’u. Šie miestai skiriasi ne tik gyventojų skaičiumi, bet ir kultūra, istorija, todėl nieko keisto nematau tame, kad Vilniaus gatvėse ne tiek daug išsiskiriančių iš minios žmonių. Svarbiausia, kad jų yra! Vaikščiojant savaitgalį Vilniaus senamiesčio ir centro gatvėmis, visada matau daug stilingų žmonių, kuriuos visada palydžiu žvilgsniu.

Į ką labiausiai atkreipiate dėmesį pirkdama drabužius/avalynę?

Kai užeinu į parduotuvę, tai visada mano akis patraukia keletas drabužių. Tada apžiūriu juos, mintyse galvoju: kaip, prie ko ir kaip dažnai tam tikrą drabužį nešiosiu. Vėliau jau ieškau kainos, nes šiuo metu esu studentė ir negaliu sau leisti prabangių drabužių bei avalynės.

Ko daugiausiai yra Jūsų spintoje, rūbų ar batų?

Rūbų, nes jų daugiau ir reikia. Galiu ramiai gyventi, jei turiu 10 porų batų, bet jeigu turėčiau 10 drabužių, nemanau, kad ilgai išlikčiau laiminga.

Mėgstate sportuoti, kokias sporto šakas renkatės?

Aerobika ir prieš kelias dienas atidariau bėgimo sezoną.

Jei būtų galimybė vienai dienai susikeisti gyvenimais su žymiu žmogumi, kieno gyvenimą pasirinktumėte?

Chiara’os Ferragni.

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Vertintojų: 0

Kol kas įvertinimų nėra.