Kokie šunys protingiausi?

Šunys, kaip ir žmonės, gali būti protingi įvairiais atžvilgiais. Jei veislė išvesta medžioklei, ganymui arba grobio atnešimui, toks šuo bus greitas, turės noro dirbti, mėgs judėti ir jums įtikti. Jis ir greičiau mokysis. Jeigu šuo skirtas saugoti bandai arba suuosti pėdsakams, jis gali atrodyti truputį nesugebantis sukaupti dėmesio. Nors kai kurios veislės yra truputį apsukresnės už kitas, dresuotojai sako, kad visi šunys sugeba išmokti pagrindines komandas, tokias kaip „sėdėt“ ir „į vietą“. Tik kai kuriems tai gali ilgiau užtrukti. Svarbiausia žinoti, kam skirtas jūsų šuo ir kaip jį galima motyvuoti.

Tik turėkite omeny, kad protingiausi šunys nebūtinai būna geriausi draugai. Svarbiausia surasti veislę, kuri labiausiai derėtų prie jūsų gyvenimo būdo ir žiūrėti, kad duotumėte savo šuniui viską, kas geriausia.

Bestselerio „The Intelligence of Dogs“ autorius Stanley Coren kaip kriterijų šunų protingumui rinkosi jų pasidavimą dresūrai. Patys protingiausi šunys išmokdavo komandas per mažiau negu 5 pakartojimus ir jų klausydavo ne mažiau kaip 95% atvejų. Taigi sąrašas būtų toks:

  1. Borderkolis. Jis tikras darboholikas – šios veislės šunys yra geriausia pasaulyje aviganiai, giriami už savo protingumą, ypač gerus instinktus ir sugebėjimą dirbti.
  2. Pudelis – išskirtinai protingas ir aktyvus. Ši veislė išvesta atnešti daiktus iš vandens. Miniatiūriniai pudeliai gali būti naudojami ieškoti triufelių.
  3. Vokiečių aviganis – tinkamiausias kaip policijos, sarginis arba karinis šuo, taip pat mylintis šeimos draugas ir geras piemuo.
  4. Auksaspalvis retriveris – protingas ir mėgstantis įsiteikti. Išvestas kaip medžioklės palydovas; idealiai tinkamas kaip šuo vedlys ir padėjėjas gelbėjimo operacijose.
  5. Dobermanas pinčeris – žinomas kaip greitas ir ištvermingas šuo. Išvestas kaip sarginis, dažnai naudojamas kaip policijos ir karo šuo.
  6. Šetlando aviganis (šeltis) – tai kaip miniatiūrinis kolis. Tai labai protinga darbinio šuns veislė. Puikus piemuo.
  7. Labradoro retriveris – idealus sportinis ir šeimos šuo. Meilusi ir protingas.
  8. Papiljonas: linksmas, budrus, nei baikštus, nei piktas. 16-ame ir 17-ame a. buvo žinomas kaip nykštukinis spanielis.
  9. Rotveileris: tvirtas ir galingas, laimingiausias būna, kai gauna kokią užduotį. Tinkamas kaip policijos, terapinis arba tarnybinis šuo, piemuo arba atsidavęs draugas.
  10. Australų aviganis: laimingiausias būna darydamas tokius darbus kaip ganymas, paklusnumo arba vikrumo treniruotės. Energingas ir protingas.

http://pets.webmd.com/dogs/features/how-smart-is-your-dog

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 1 / 5. Vertintojų: 1

Kol kas įvertinimų nėra.