Kaip išnaikinti arba bent jau sumažinti strijas?

Tradiciniai strijų mažinimo būdai – tai visokie kremai, losjonai ir rekomendacijos dietai bei mankštai. Prekyboje yra daug produktų, skirtų strijų šalinimui, tačiau jie paprastai gali tik sumažinti strijas, o ne visiškai pašalinti, ypač jei jos jau senos. Tokiu atveju jau gali padėti tik medicininis gydymas. Sunku pasakyti, kiek veiksmingi tokie natūralūs strijų mažinimo būdai. Yra daug produktų, kurie atseit padeda jas šalinti, bet labai mažai tai paremiančių duomenų. Net ir tokiais atvejais natūralūs strijų šalinimo produktai dažnai tik padeda greičiau strijoms išblukti. Natūralūs strijų šalinimo produktai paprastai būna pigesni negu kosmetinės ir dermatologinės procedūros. Bet daugelio jų veiksmingumas gali būti kiek pervertintas – iš tikrųjų, jie gali būti beveik arba visai neveiksmingi. Dar blogiau, kai kuriuose jų gali būti kenksmingų sveikatai ingredientų. Taigi už tiek, kiek išleidžiate bandydami daugybę neveiksmingų natūralių produktų, galbūt galėtumėte sau leisti vieną patikimą profesionalų gydymą, kuris būtų tikrai veiksmingas.

Lazerinis strijų šalinimas. Jo metu šviesos spindulys pašalina plonus odos sluoksnius aplink striją. Ypač efektyvus yra ekscimerinis lazeris. Užuot deginęs ir lupęs pažeistus odos plotus, kaip kiti lazeriai, jis naudoja aukštos energijos ultravioletinę šviesą suardyti odos audinių molekulinėms jungtims, dėl to audinys suyra. Šis procesas vadinasi ablacija. Pasibaigus procedūrai, gydyta vieta greitai sugyja ir susiformuoja nauji sveikos odos plotai. Daugeliu atvejų lazerinis gydymas yra labai efektyvus. Sėkmė čia priklauso ir nuo strijų dydžio bei amžiaus – sunkiau gydyti didesnes ir senesnes. Kartais pilnai pašalinti strijoms prireikia net 10 procedūrų.

Chirurginis strijų šalinimas yra vienintelis veiksmingas būdas pašalinti strijas kartą ir visiems laikams. Kiti metodai, tokie kaip natūralus arba lazerinis strijų gydymas, jas gali tik nublukinti, bet pilnai pašalinti negali. Nors strijos ir nekelia pavojaus sveikatai, daugelis žmonių nenori jų turėti, nes negražiai atrodo. Jei pacientas nori visiškai pašalinti strijas, o ne jas užmaskuoti, chirurginis šalinimas gali būti vienintelis pasirinkimas. Tam naudojama abdominoplastija – šiuo metu tai vienintelė veiksminga chirurginė procedūra tam tikslui. Jos metu sustandinami pilvo raumenys, o perteklinė oda pilvo vidury arba apačioj pašalinama, kartu su ja ir strijos. O kokioje nors kitoje kūno vietoje jų chirurgiškai pašalinti neįmanoma.

Dar yra ir kitų būdų, pvz., cheminis pilingas. Šiaip jis daugiau naudojamas šalinti raukšlėms ir senatvinėms dėmėms, bet tinka ir strijoms. Ant odos užtepamas tam tikras cheminis tirpalas – jo rūšis ir stiprumas priklauso nuo to, ko reikia pacientui. Cheminės medžiagos nulupa viršutinius pažeistus odos sluoksnius ir suaktyvina naujų ląstelių augimą. Bet ir toks pilingas nepašalina strijų galutinai, bet jos nublunka ir susilygina.

Dar gali būti taikoma mikrodermoabrazija, kuri irgi šalina viršutinį odos sluoksnį. Tik šiuo atveju naudojamas purškiklis su kristalais, kurie „nulupa“ odos paviršių. Taip pasišalina negyvos odos ląstelės ir užauga naujos. Kitas metodas – mėlynos šviesos terapija, kuri šiaip daugiau naudojama gydyti spuogams. Jos metu ant odos užtepamas šviesai jautrus gelis, o tada jis veikiamas šviesa. Nors ir nelabai realu tikėtis, kad strijos dings visiškai, pacientai gali pastebėti šiek tiek pagerėjimo, ypač jei strijos naujos.

Patarčiau pasikonsultuoti su dermatologu, kuris metodas jums geriausiai tiktų.

http://www.docshop.com/education/dermatology/body/stretch-mark-removal

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Vertintojų: 0

Kol kas įvertinimų nėra.