Kur rasti gerų psichologinių bei filosofinių filmų ir kaip jie vadinasi?

Štai keletas kai kurių rekomenduojamų psichologinių trilerių iš IMDb sąrašo:

  1. Septyni (Se7en, 1995). Du detektyvai – vienas naujokas, kitas veteranas, ieško serijinio žudiko, kuris savo veiksmus vykdo pagal septynias didžiąsias nuodėmes.
  2. Mašinistas (Machinist, 2004) – apie pramonės darbininką, kuris jau metai kaip nėra miegojęs ir todėl pradeda abejoti savo sveikumu.
  3. Avinėlių tylėjimas (The Silence of the Lambs, 1991). Jauna FTB auklėtinė susitikinėja su kalėjime sėdinčiu serijiniu žudiku, kad jis padėtų susekti kitą serijinį žudiką, kuris žudo žmones ir nudiria jiems odą.
  4. Džeikobo kopėčios (Jacob’s Ladder, 1990). Gedintis savo mirusio vaiko Vietnamo karo veteranas kenčia nuo sunkios disociacijos formos ir bando atrasti savo praeitį. Kad tai padarytų, jis turi atskirti tikrovę ir tikrą gyvenimą nuo savo sapnų, kliedesių ir suvokimo apie mirtį.
  5. Pi (1998). Paranojikas matematikas ieško skaičiaus, kuris paaiškintų universalią tvarką, randamą gamtoje.
  6. Žalioji mylia (The Green Mile, 1999). Kalėjimo sargybinių gyvenimą labai paveikia vienas iš kalinių: juodaodis, nuteistas už vaiko išprievartavimą ir nužudymą, bet turintis paslaptingą Dievo dovaną.

Man dar patiko filmas „Incidentas“ (The Incident, 2014). Ten yra dvi linijos – du broliai nusikaltėliai ir juos besivejantis policininkas užstringa laiptinėje, iš kurios niekaip negali ištrūkti, nes tik nulipa į pirmą aukštą – ir žiūri, kad vėl atsidarė devintame. Kita linija – šeima išsiruošė į kelionę ir staiga pamatė, kad vis važiuoja tomis pačiomis vietovėmis ir niekaip negali iš jų išvažiuoti.

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Vertintojų: 0

Kol kas įvertinimų nėra.