Ką daryti su putpelių kiaušiniais?

Atsakymas #1:

Dėl didelio lecitino kiekio putpelių kiaušiniai valgomi žali – užgeriama vandeniu ar sultimis. Gali būti naudojami majonezams, omletams, kiaušinienei, salotoms. Per Velykas įdaryti juos (išvirtus) galima – papuoš stalą, jie mažiukai ir jų daug reikia. Naudingi ir kiaušinių lukštai – juose daug kalcio ir kitų naudingų elementų, ypač kreminio ir molibdeno. Lukštus galima susmulkinti ir įberti į maistą, arba valgyti kiaušinius su visu lukštu – jis labai plonas ir lengvai sukramtomas.  JUose cholerterolio yra, bet gerokai mažiau nei vištis kiaušiniuose – paie  apie 80 miligramų viename kiaušiniuke.  putpelių kiaušiniai kepti pievagrybiuose 

Putpelių kiaušiniuose yra daug fosforo, tad jie gerina potenciją. Specialistai rekomenduoja  putpelių kiaušinius nusilpusiems žmonėms. Lyginant juos su vištos kiaušiniais, 1 g yra 2,5 karto daugiau vitamino A, 3 kartus daugiau – B1, daugiau kaip 2 kartus – vitamino B2, kelis kartus daugiau yra ir kalio, fosforo bei geležies. 


Atsakymas #2:

Štai tau keletas receptu kaip galima juos valgyti: 

http://www.gaspadine.lt/patiekalai_su_ingredientu/putpeles-kiausiniai-312 informacija  is sitos svetaines 🙂 cia pateikiau keleta receptuku jei nori daugiau paspausk an sios nuorodos ir tada rasi daugiau 🙂 

Putpelių kiaušinių salotos su avietėmis 
Ingredientai:

  • Avietės, 200 gramų
  • Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Salotos, aisbergo, 200 gramų
  • Garstyčios, su grūdeliais, 1 valgomasis šaukštas
  • Alyvuogių aliejus, 60 mililitrų
  • Actas, balto vyno, 3 valgomieji šaukštai
  • Putpelės kiaušiniai, virti, 8 vienetai
  • Sūris, brynza, 125 gramaiGaminimo eiga:Salotas stambiai suplėšyti ir sudėti į salotinę. 
    Suplakti actą su garstyčiomis ir cukrumi. Vėliau supilti aliejų, sudėti pusę porcijos aviečių, šakute uogas sutrinti ir išmaišyti. 
    Kiaušinius perpjauti per pusę, sūrį supjaustyti kubeliais. 
    Salotų lapus aplieti užpilu, ant viršaus sudėti sūrio kubelius, kiaušinių puseles ir likusias avietes.

Vištienos rutuliukai įdaryti putpelių kiaušiniais

Ingredientai:

  • Juodieji pipirai, malti
  • Pistacijos, 70 gramų
  • Vištienos filė, 400 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Putpelės kiaušiniai, 20 vienetų
  • Druska
  • Sūris, tarkuotas, 70 gramų 
     Gaminimo eiga:1. Išvirti vištienos krūtinėlę, ataušinti, sumalti su mėsmale arba blenderiu. Pistacijas taip pat susmulkinti. 
    2. Vištieną, pistacijas, vištos kiaušinius, sūrį, druską, pipirus sumaišyti. 
    3. Putpelės kiaušinius išvirti. Iš vištienos faršo padaryti kamuoliukus, į kurių vidų įsprausti virtus putpelių kiaušinukus. 
    4. Pamirkyti kamuoliukus į kiaušinio plakinį ir po to į džiūvėsėlius. Kepti fritiūrinėje arba keptuvėje (aliejaus pripilti tiek, kad apsemtų kamuoliukus).

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Vertintojų: 1

Kol kas įvertinimų nėra.