Ar įmanoma per vieną mėnesį numesti 10 kg? Nebadaujant. Jei taip – kaip?

Žiūrint ką įvertinate išsireiškimu „badavimas“.

Pastaruoju metu populiarėja įvairios dietos (Japoniškoji, Kremliaus, Dukano). Tai nėra badavimas, o tiesiog mitybos planai, kurie remiasi ženkliu kalorijų mažinimu, didinant vartojamų baltymų kiekį bei atsisakant druskos (tada organizme neužsilaiko skysčiai ir dėl to lieknėjame), prieskonių ir užpilų. Didesnis kiekis suvartotų baltymų atneša sotumo jausmą, o daržovių ir vaisių dienos porcijų ženklus padidinimas padeda deginti susikaupusių kalorijų perteklių, nedadedant papildomų. Aukščiau paminėtos dietos yra labai monotoniškos, todėl neturint didelės valios, žmonėms ilgą laiko tarpą neišeina griežtai jų laikytis. Be to, tokie mitybos planai sunkiai patenkina malonumo pojūtį. Gali likti labai nemalonių asociacijų ir žmonės gali nebemėgti anksčiau labai mėgstamo maisto. 

Visgi pasirinkus pvz. Japonišką dietą, valgiaraštis būtų toks: 

1 ir 13 dienos. Pusryčiams – puodelis juodos kavos. Pietums – 2 virti kiaušiniai, šviežių kopūstų salotos, stiklinė pomidorų sulčių. Vakarienei – 200-250 g virtos žuvies.

2 ir 12 dienos. Pusryčiams – puodelis juodos kavos su tamsiu džiūvėsėliu. Pietums – virta arba kepta žuvis, šviežių daržovių salotos. Vakarienei – 100 g virtos jautienos bei puodelis kefyro.

3 ir 11 dienos. Pusryčiams – puodelis juodos kavos su tamsiu džiūvėsėliu. Pietums – viena didelė aliejuje kepta cukinija ar agurotis su aliejumi, 3 obuoliai. Vakarienei – 2 virti kiaušiniai, 200 g virtos jautienos su kopūstų salotomis.

4 ir 10 dienos. Pusryčiams – juoda kava. Pietums – 1 žalias kiaušinis, 3 virtos morkos, 15 g sūrio. Vakarienei – vaisiai (išskyrus bananus ir vynuoges).

5 ir 9 dienos. Pusryčiams – juoda kava. Pietums – virta arba kepta žuvis ir stiklinė pomidorų sulčių. Vakarienei – vaisiai (išskyrus bananus ir vynuoges).

6 ir 8 dienos. Pusryčiams – juoda kava. Pietums – pusė nedidelės vištienos krūtinėlės be odelės, 3 šaukštai trintų šviežių morkų ir kopūstų salotų. Vakarienei – 2 virti kiaušiniai, šviežių morkų ir kopūstų salotų.

7 diena. Pusryčiams – žalioji arba žolelių arbata. Pietums – 200g jautienos ir vaisiai. Vakarienei – bet kuris ankstesnis patiekalas išskyrus 3 dienos vakarienės meniu.

Bet kuriuo atveju, laikantis dietų, jei nėra galimybės, galima į sporto klubą nevaikščioti, bet ženkliai padidinti fizinį aktyvumą galima. Daugiau vaikščiokite, vakarais pabėgiokite arba pėsčiomis eikite laiptais. Apibendrinus, stenkitės maitintis labai sveikai, mažinkite vartojamų kalorijų kiekį, didinkite vaisių ir baltymų kiekį savo valgiaraštyje.

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Vertintojų: 0

Kol kas įvertinimų nėra.