Mano buvęs vyras nori susitikti su mūsų vaikais ir savo naująja drauge, kaip man reaguoti?

Labai daug kas priklauso nuo to, kaip vyko skyrybos (taikiai, ar nelabai) ir kokius santykius su buvusiu vyru palaikėte išsiskyrę. Jei santykiai buvo geri ir skyrybos įvyko abipusiu susitarimu, nereikėtų nerimauti dėl buvusio vyro noro pristatyti vaikams savo naują draugę. 

Jei vis tik santykiai skyrybų laikotarpiu ir po jų nebuvo labai palankūs, jei vyras su vaikais bendravo mažai, turėtumėte išsiaiškinti, kokie jūsų buvusio vyro ketinimai. Kodėl jis nori vaikus pamatyti ir supažindinti su nauja drauge? Reikėtų nebijoti išsiaiškinti tai, kas neramina ir paklausti to tiesiogiai. 

Nepamirškite ir to, kad vaikų interesai čia taip pat svarbūs. Ar vaikai nori pamatyti tėtį, ar jie nori susipažinti su jo nauja drauge? Ką jie apie tai galvoja? Vaikams yra būtina palaikyti ryšį su abiem tėvais. Tačiau jei vaikai nėra linkę susipažinti, nereikėtų jų versti. Tada tiesiog leiskite jiems susitikti tik su tėčiu, pati jam pasakydama apie vaikų norus.

Tėčio draugė niekada neatstos tikrosios mamos, net jei susitikimas ir praeitų sklandžiai bei linksmai, todėl dėl šito nereikėtų nerimauti. O gal tėčio draugė gali tapti drauge ir jiems? Bet kokiu atveju, galutinis sprendimas priklauso tik nuo jūsų pačios minčių ir veiksmų.

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Vertintojų: 0

Kol kas įvertinimų nėra.