Ar ploniems žmonėms sunku priaugti svorio?

Kai kuriems žmonėms tikrai gali būti sunku priaugti svorio. Tai gali būti dėl kelių priežasčių:

  1. Spartaus metabolizmo. Tokiu atveju yra tik vienas būdas priaugti svorio -valgyti daugiau negu kad tavo organizmas galėtų sudeginti.
  2. Didesnė proporcija ištvermės raumenų skaidulų, palygintis su jėgos skaidulomis. Yra dvi didžiosios raumenų skaidulų rūšys. Viena labai praverčia aerobiniuose pratimuose, o kita – tai atsakinga už jėgą. Jei nori padidinti kūno masę, reikėtų vengti ištvermės reikalaujančio sporto, ypač pirmas tris savaites. Reikia kilnoti svorius, kad padaugėtų jėgos raumenų skaidulų. Sunkius svorius.
  3. Dėl tavo kūno proporcijų būna sunku arba neįmanoma atlikti kai kuriuos pratimus nesusižeidžiant. Pvz., jei turi ilgas rankas, kojas ir trumpą liemenį, tada būna sunku iškelti štangą virš galvos.

Bet priaugti svorio net ir tokiems žmonėms yra įmanoma. Visų pirma, tai reikia daug valgyti. Vyrams patariama suvartoti apie 4000 kalorijų per dieną. Kalorijas galima apskaičiuoti naudojantis kad ir tinklalapiu http://www.thecaloriecounter.com/. Sveika būna numesti arba priaugti tik apie 1 kg per savaitę, todėl jeigu priaugi daugiau, reikėtų sumažinti maisto kiekį apie 500 kalorijų. 
Kitas svarbus dalykas – sportuoti, bet užsiimti tik jėgos sportu. Aerobiniai (ištvermės) pratimai čia netinka, nes jų metu auga ištvermės raumenys, kurie yra ploni. Reikia daryti pratimus, kurie veikia daug raumenų vienu metu, pvz., prisitraukimus. Kilnojant svorius reikia rinktis sunkius, ir pratimus daryti po mažai pakartojimų – 3 pakartojimus po 5-10 kartų. Jei žmogus kilnoja lengvą svorį ir daug kartų, tada jau gaunasi ne jėgos, o ištvermės pratimai. Kas savaitę reikia pridėti po porą kilnojimų, o kas dvi savaites didinti svorius kokiu kilogramu, kol galės iškelti tik po 5-8 kartus. Kuo daugiau svorio keli, tuo daugiau raumenų teks kūnui užsiauginti. Taip reikia treniruotis po valandą 3-4 kartus per savaitę.
http://www.instructables.com/id/How-to-Gain-Weight-%3A-A-Guide-For-Skinny-People/

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Vertintojų: 0

Kol kas įvertinimų nėra.