Kokie homeopatiniai metodai gali padėti sunaikinti vėžines ląsteles?

Homeopatija yra paremta idėja, kad jeigu didelė kokios nors medžiagos dozė sukelia simptomus, tai maža jos dozė juos išgydo. Homeopatiniai vaistai būna vandeniniai arba alkoholiniai tirpalai, kuriuose ištirpinta po labai mažai augalų, mineralų, gyvulinių produktų arba cheminių medžiagų. Nors homeopatiniai vaistai laikomi saugiais, tyrimais neįrodyta, kad jie būtų veiksmingi gydant vėžį. Keletas tyrimų su žmonėmis parodė, kad tokie vaistai gali padėti nuo kai kurių vėžio simtomų ar jo gydymo šalutinio poveikio, bet kiti tyrimai rodo, kad jie neduoda praktiškai jokio poveikio. 

Homeopatija dažniausiai naudojama lėtinių arba nesunkių negalavimų gydymui, tokių kaip artritas, astma, peršalimas, gripas ir alergijos. Bet kai kurie homeopatijos gerbėjai tiki, kad ji gali išgydyti ir vėžį. Kai kurie homeopatai teigia, kad homeopatija gali padėti pacientams mažindama skausmą, didindama gyvybingumą, gerindama gyvenimo kokybę, stabdydama vėžio plitimą ir stiprindama imunitetą. Kai kurie sako, kad ji gali palengvinti kai kuriuos simptomus ir radioterapijos, chemoterapijos bei hormonų terapijos šalutinius poveikius, tokius kaip infekcijos, pykinimas, vėmimas, burnos žaizdelės, plaukų slinkimas, depresija, silpnumas ir ascitas (skysčio kaupimasis pilvo ertmėje). 

Chemoterapijos rėmėjai mano, kad homeopatiniai tirpalai, nors veikliųjų medžiagų juose gali būti visai mažai (arba iš viso jokių), turi tų medžiagų „atmintį“, kuri kažkaip sąveikauja su organizmu ir gydo ligą. Taip pat tikima, kad jei tirpalą supurtai arba atskiedi, taip išleidi tos medžiagos esenciją – gydomąją galią. O tie tirpalai gali būti tiek atskiesti, kad juose net nebebūna nė vienos veikliosios medžiagos molekulės. 

Taigi nėra patikimų įrodymų, kad homeopatija gydytų vėžį. Homeopatijos principai, sukurti prieš daugiau kaip 200 metų, yra nesuderinami su šiuolaikinėmis mokslo žiniomis. Bet kai kurie tyrėjai mano, kad jeigu pacientas tiki, jog jam homeopatija padės, tai ir iš tikrųjų jam padės – vadinamasis placebo efektas. Vienas tyrimas, kuriame buvo tiriamos vėžiu sergančių žmonių papildomos terapijos parodė, kad nors tos terapijos augliams ir neturėjo jokio poveikio, pacientams pagerėjo psichologiniu atžvilgiu – jiems atsirado daugiau vilties ir optimizmo. Tarp tų papildomų terapijų buvo ir homeopatija.   

http://www.cancer.org/treatment/treatmentsandsideeffects/complementaryandalternativemedicine/pharmacologicalandbiologicaltreatment/homeopathy

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Vertintojų: 1

Kol kas įvertinimų nėra.