Ką daryti, jei pleiskanoja galva?

Pirmiausia atkreipkite dėmesį į šiuos dalykus:

  1. Galvą plaukite reguliariai, bet ne per daug stropiai. Pleiskanos – tai nusilupusios negyvos skalpo ląstelės, jas sukelia visai ne plaukai. Geriau naudoti šampūną be laurilsulfato ar panašių stiprių chemikalų, nes jie erzina galvos odą. Naudokite ir šampūnus nuo pleiskanų.
  2. Palikite savo šampūnui nuo pleiskanų šiek tiek laiko suveikti. Palaikykite jį bent 5 minutes prieš išplaudami.
  3. Kad išvengtumėt pleiskanų, išsišukuokite po galvos plovimo. Tai padės plaukų riebalams tolygiai pasiskirstyti.
  4. Venkite streso ir stresinių situacijų. Pleiskanų gali atsirasti ir nuo streso. Čia padės ir sveika mityba – maistas veikia visą jūsų organizmą. Jeigu valgysite daug nesveiko maisto, tai turės neigiamą poveikį jūsų odai, skalpui ir plaukams.

Dabar apie tai, kokios priemonės padeda nuo pleiskanų:

  1. Jogurtas. Pirma išsiplaukite galvą, paskui įtrinkite į galvos odą gryną jogurtą ir palikite 10-15 min. Vėl išsiplaukite galvą, naudodami kuo mažiau šampūno. Išskalauti galite dilgėlių, čiobrelių arba mairūno nuoviru su 2 valgomaisiais šaukštais acto. Nuovirą reikia pasigaminti užpylus šaukštelį žolių puodeliu verdančio vandens.
  2. Aspirinas. Sutrupinkite dvi aspirino tabletes tarp skudurėlio arba servetėlės. Įmaišykite jį į savo šampūną. Kai plaunatės galvą, palaikykit šampūną su aspirinu dvi minutes.
  3. Kedro aliejus. Sumaišykite kedro eterinį aliejų (7 lašus) su kipariso ir kadagio aliejais (kiekvieno po 10 lašų) su 50 ml aliejaus nešėjo (bet kokio paprasto nelabai kvepiančio aliejaus), įtrinkite į galvą ir palikite vienai valandai. Paskui jį išplaukite įtrynę švelnaus šampūno ir išskalavę šiltu vandeniu.
  4. Obuolių actas. Vieną dalį acto sumaišykite su viena dalim vandens. Išplaukite galvą kaip paprastai, tada atsargiai užpilkite ant plaukų acto ir vandens mišinį ir įtrinkite į skalpą. Žiūrėkite, kad jo nepatektų į akis. Jeigu sergate žvyneline arba turite neužgijusių įbrėžimų, mišinys degins. (Jeigu degina, praplaukite tą vietą vandeniu.) Palaikykite 10-15 minučių, tada nuplaukite vandeniu. Išdžiūvus pranyks ir acto kvapas. Kartokite tai kasdien maždaug savaitę.
  5. Kepimo soda. Vietoj šampūno įtrinkite į šlapią galvą kaupiną arbatinį šaukštelį sodos ir trinkite apie minutę. Po dviejų savaičių tokio plovimo jūsų galvos oda turėtų pradėti gaminti natūralius riebalus, bus gerai drėkinama ir be pleiskanų.
  6. Kūdikių aliejus. Įtrinkite truputį jo į galvos odą, masažuokite skalpą, bet ne per smarkiai. Apsukite galvą rankšluosčiu ir palikite aliejų per naktį. Ryte išsiplaukite galvą geru šampūnu nuo pleiskanų.
  7. Kokosų aliejus. Išsiplaukite galvą, bet nenaudokite kondicionierių. Išsidžiovinkite plaukus. Įtrinkite į skalpą kokosų aliejaus, venkite jo užtepti ant pačių plaukų. Tada aliejų išplaukite. Darykite tai kartą per savaitę, kol dings visos pleiskanos.
  8. Arbatmedžio aliejus. Isigykite šampūną su šiuo aliejum ir dažnai jį naudokite. Arbatmedžio aliejus skaniai kvepia ir yra natūralus antiseptikas. Šampūnai, turintys 5% šio aliejaus, padeda nuo pleiskanų. Išsitrynę šampūnu, palaikykite jį 5 minutes, tada išplaukite.
  9. Vaistinės ožragės sėklos. Sugrūskite grūstuve valgomąjį šaukštą šių sėklų ir išmirkykite jas dviejose stiklinėse vandens. Palikite šį mišinį per naktį. Įtrinkite į galvą ir išskalaukite vandeniu.
  10. Alyvų aliejus. 5-10 min. prieš plaudami galvą, įsitrinkite ją alyvų aliejumi. Prieš eidami miegoti, įsitrinkite aliejumi dar kartą, tada susivyniokite galvą į rankšluostį arba naudokite seną pagalvės užvalkalą, kad sugertų aliejų. Iš ryto turėtumėt atsibusti jau be pleiskanų.
  11. Burnos skalavimo skystis. Jį galima naudoti ir nuo pleiskanų maždaug kartą per mėnesį. Sumaišykite 1 dalį skysčio su 9 dalim vandens. Po įprastinio galvos plovimo perskalaukite juo plaukus. Neišskalaukite jo.
  12. Bananas ir actas. Nulupkite bananą ir sutrintą sumaišykite su dviem šaukštais acto. Įtrinkite plaukus šiuo mišiniu. Masažuokite 5-10 minučių, kol padengs visus plaukus. Palikite nuo 20 min. iki 1 val., tada išskalaukite mišinį. Darykite taip savaitę kasdien.
  13. Citrinos sultys. Ant galvos odos išspauskite truputį citrinos sulčių ir tolygiai jas paskirstykite. Palaukite 20-25 minutes. Skalpas niežtės, bet nieko tokio – tai normalu. Po to išplaukite galvą, jei reikės, naudokite šampūną.
  14. Kiaušinių tryniai. Ištrinkite jais sausą galvą, stenkitės įtrinti tik galvos odą. Užsimaukite ant galvos plastikinį maišelį, tik turėkit omeny, kad kiaušinis smirdės ir tekės žemyn. Palaukite 1 valandą, o tada išplaukite geru šampūnu.
  15. Medaus/kokosų mišinys. Sumaišykite kokosų aliejų, alyvų aliejų, jogurtą ir medų santykiu maždaug 2:2:3:2, turi išeiti vidutinės konsistencijos pasta. jei bus per skysta, pridėkite daugiau jogurto ir medaus. Mišinį įtrinkite į skalpą, masažuokite apie 10 minučių, kol tolygiai pasiskirstys. 20 minučių pasėdėkite labai drėgnae ore, pvz., pirty arba virš garintuvo. Jeigu nėra nei pirties, nei garintuvo, pasėdėkite ilgiau – 30-45 min. Išplaukite su šampūnu, kol pajusite, kad skalpas yra švarus, tik ne per daug. Paskui naudokite svao kasdieninį kondicionierių, bet tik ant plaukų galiukų. Jeigu naudojate plaukų džiovintuvą, įsijunkite jį mažu intensyvumu. Po to užsilašinkite ant delnų 4-5 lašus kokosų aliejaus, patrinkite jį tarp rankų, kad sušiltų ir įtrinkite galvą. Pakartokite, kol įsitrins visi plaukai.

Kuris nors iš tų metodų turėtų padėti. Linkiu sėkmės!

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 4 / 5. Vertintojų: 1

Kol kas įvertinimų nėra.