Ar galima gerti šlapimą?

Kai atsiduri kokioje dykumoje ar pan., kur nėra ką daugiau gerti, šlapimo gėrimas gali būti išlikimo klausimas. Didžiąją šlapimo dalį sudaro vanduo, perfiltruotas per organizmą, su kuriuo kartu pasišalina visokios organizmo atliekos. Nors daugumai ir nelabai norisi gerti šlapimą, dar mažiau norisi numirti iš troškulio. Apskritai, gerti šlapimą yra pakankamai saugu.

O kaip dėl šlapimo vartojimo gydomaisiais tikslais? Daugelyje senovės šalių, tokiose kaip Egiptas, Kinija, Indija ir actekų imperija, buvo manoma, kad šlapimas – savo arba ne savo – gydo nuo įvairių ligų. Net ir dabar yra daug alternatyvios medicinos sistemų, pagrįstų Ajurvedos mokymais, leidžia gerti šlapimą. Ajurveda, senovės indų holistinė gydymo sistema, yra pagrįsta dvasiniu požiūriu į gyvenimą. Jos praktikuotojai šlapimo terapiją taiko gydyti astmai, artritui, alergijoms, spuogams, vėžiui, virškinimo sutrikimams, migrenai, raukšlėms ir daug kitų ligų. Nors ir nėra mediciniškai įrodyta, kad šlapimas tinka gydyti kokioms nors ligoms, moksliniai tyrimai parodė, kad kai kurios šlapime esančios medžiagos turi gydomųjų savybių. Šlapalas (didžiausias šlapimo komponentas po vandens) turi antibakterinių, priešgrybinių ir antivirusinių savybių. Be to, šiuo metu vykdomi tyrimai dėl kitų šlapime esančių medžiagų tinkamumo gydyti nevaisingumui ir kai kurioms vėžio rūšims.

Nors šlapimo gėrimas nedideliais kiekiais žalos iškart nepadaro, nepamirškite, kad šlapime gali būti kenksmingų medžiagų, jei vartojote kokius vaistus arba narkotikus arba jei jūsų gyvanemoje aplinkoje buvo visokių cheminių medžiagų. Taip pat jeigu žmogus geria šlapimą dėl to, kad nėra daugiau nieko geriamo, tokiame šlapime vandens proporcija vis mažėja, o kenksmingų medžiagų koncentracija didėja. Ir reikia nepamiršti, kad šlapime yra tai, ką organizmas pašalina – inkstai pasilieka tai, kas žmogui reikalinga, o visa kita išfiltruoja.

Net ir šlapimo terapijos gynėjai perspėja, kad šlapimo nereikėtų vartoti per daug – kitaip tai gali sukelti, pvz., viduriavimą, nuovargį, karščiavimą ir raumenų skausmus, ir kuo daugiau šlapimo išgeri, tuo tie simptomai sunkėja.

Reziume: kadangi šlapimą sudaro daugiausiai vanduo, gerti jį mažais kiekiais nekenksminga, nebent vartojote kokius vaistus arba buvote ten, kur yra daug kenksmingų cheminių medžiagų, kurias organizmas stengiasi pašalinti. Jei neturite ko gerti, tokiu atveju galima gerti ir šlapimą, nes jo nauda tokiose situacijose atsveria riziką. Bet ir tai padeda tik laikinai, nes kuo labiau jums trūksta vandens, tuo mažiau šlapimo gaminasi.

Skanaus šlapimo 😀

http://health.cvs.com/GetContent.aspx?token=f75979d3-9c7c-4b16-af56-3e122a3f19e3&chunkiid=161688

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Vertintojų: 0

Kol kas įvertinimų nėra.