Ar Anglija priims mane su mano sūnumi, kaip bėglį iš Lietuvos?

Anglijoje gali prašytis pabėgėlio statuso, jei savo šalyje esi persekiojamas dėl kurio nors iš šių dalykų: rasės, tautybės, religijos, politinių pažiūrų arba priklausomybės kokiai nors socialinei grupei, kuri tave pastato į pavojingą padėtį dėl socialinės, religinės, kultūrinės arba politinės padėties tavo šalyje, pvz., lyties, lyties identiteto, seksualinės orientacijos. Kaip matau, jūsų atvejis yra visai ne toks, ir pabėgėlio statuso Anglijoje prašyti nelabai galėsite – tokią priežastį kaip bėgimas nuo antstolių jie vargu ar palaikys rimta priežastimi politiniam prieglobsčiui suteikti. Kitose šalyse greičiausiai irgi bus tas pats – kažin ar ten labai skiriasi politinio prieglobsčio suteikimo taisyklės.

Kita vertus, visai suprantama, kad jums tikrai sunku – skolų daug, o jas sumokėti nėra iš ko, todėl jos vis didėja, nes auga delspinigiai, išlaidos antstoliams ir pan. Deja, jei jau sykį prisidarai skolų, geriausia išeitis yra jas sumokėti. Žinoma, būna, kad žmonės slapstosi nuo skolintojų užsienyje, bet dažnai juos irgi pagauna, ir tas skolas sumokėti vis tiek tenka. O jeigu ir nepagauna, ar labai smagu būtų gyventi nuolat slapstantis nuo kreditorių? Bet jei jau galvojate apie užsienį, vienas dalykas – ten galite susirasti daug geriau apmokamą darbą negu Lietuvoje ir tada bus lengviau su skolų grąžinimu, o kitas dalykas – jei finansinė padėtis tikrai sunki, Europos Sąjungos valstybėse yra galimybė gauti nemokamą teisinę pagalbą – manau, kad toks dalykas tikrai jums praverstų, nes čia jau reikia kompetetingų teisininkų žinių.

Tam reikalingi dokumentai: nustatytos formos prašymas, asmens tapatybės dokumento kopija, jūsų finansinę padėtį liudijantys dokumentai ir prašyme nurodytas aplinkybes patvirtinantys dokumentai (pvz., jei kreipiamasi dėl sprendimo pripažinimo ir vykdymo – teismo sprendimo, kurį prašoma vykdyti, kopija, pažymėjimas dėl sprendimo pripažinimo). Daugiau informacijos dėl nemokamos teisinės pagalbos rasite čia: http://www.tm.lt/klausimai/klausimas/44. Čia yra Anglijoje tokius prašymus priimančios institucijos. nepamirškit, kad visi dokumentai turės būti išversti į anglų kalbą.

Linkiu sėkmės tvarkantis gyvenimą!

http://www.gov.uk/claim-asylum/eligibility

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Vertintojų: 0

Kol kas įvertinimų nėra.