Kaip panaikinti nemalonų kojų kvapą ir didelį jų prakaitavimą?

Tokie nepatogumai kasdienėje veikloje tikrai kelia diskomfortą, todėl pateikiame jums keletą būdų, kurie galėtų padėti:

1. Kojų plovimas. Tai skamba kaip akivaizdus dalykas, tačiau kojų plovimas ir šveitimas yra labai svarbus procesas, norint išvengti prakaitavimo ir blogo kvapo. Kojų šveitimas yra svarbus, nes reikia pašalinti bakterijas ir negyvas odos ląsteles, kuriose kaupiasi bakterijos taip sukeldamos blogą kvapą. Šveitimui turėkite kietesnių šerelių šepetėlį ir antibakterinio muilo. Pasistenkite atidžiai ištrinkti visas vietas, ypač tarpupirščius.

2. Džiovinkite kojas. Kai jas nuplausite, labai gerai jas išdžiovinkite. Drėgmė tokia kaip vanduo ar prakaitas yra terpė kauptis bakterijoms. Todėl labai gerai išdžiovinkite ir pirštus bei tarpupirščius.

3. Naudokite rankų dezinfekatorių. Tai gali skambėti kiek keistai, tačiau geras dezinfektorius gali išnaikinti bakterijas ir kitus kenkėjus ir neleisti kurtis terpei jų kaupimuisi.

4. Naudokite antiperspirantą. Galite naudoti tą patį antiperspirantą, kurį naudojate ir pažastims. Tiesiog turėkite du atskirus. Naudokite jį ant švarios, itin sausos odos nakčiai, o ryte užsimaukite kojines ir batus, kaip įprastai. Antiperspirantas padės išlaikyti kojas sausas. Antiperspirantas veikia kaip elektrolitas prakaituojant, kuris padeda sukaupti ir neleisti plisti prakaitui. Jokiu būdu nenaudokite jo prieš pat išeinant, kojos slidinės ir kels diskomfortą, antiperspirantas gerai neįsigers į odą.

5. Pasigaminkite mišinį iš 1/2 acto ir 1/2 dalių izopropilo alkoholio. Pipete lašinkite šį mišinį kasdien ant kojų ir į tarpupirščius, paskirstykite po visą sritį. Šie preparatai nėra pavojingi jūsų odai, o actas žudo grybelį, o alkoholis bakterijas. Blogam kvapui panaikinti naudokite tą patį, tokiomis pačiomis dalimis, tik vietoj alkoholio naudokite vandenį. Į tokį mišinį įberkite kelis kaušelius kepimo sodos ir kvapiojo aliejaus, tai padės.

6. Trinkite kojas pudros pavidalo miltelius, pvz., talko pudra.Ji – astringentas, todėl skatina džiūvimą. Soda. Ji sukuria šarminę aplinką, nesančią draugiška bakterijoms. Kukurūzų krakmolu. Jis padeda absorbuoti prakaitą.

7. Atnaujinkite ir peržiūrėkite savo avalynę. Kai tik įmanoma, vaikščiokite basa, o jei neįmanoma, rinkitės „kvėpuojančią“ avalynę. Tokią, kurios vidinis pluoštas arba išorinis padą sudarytas iš orui pralaidžios, cirkuliacinės medžiagos. Stenkitės, esant galimybei, avėti avalynę atvirais galais. Šaltuoju sezonu avėkite odinę arba gryno pluošto avalynę.

8. Kasdien keiskite kojines. Jos absorbuoja prakaitą. Jei prakaitavimas stiprus, keiskite ir dukart per dieną. Skalbiant kojines išverskite jas ir kruopščiai išplaukite vidinę jų pusę. Stenkitės dėvėti medvilnines arba vilnones, natūralaus pluošto kojines.

9. Batus ir kojines galite lengvai pabarstyti kepimo soda. Ji sugeria prakaitą ir sulaiko blogą kvapą. Kasdien išpilkite seną ir įpilkite naujos.

10. Jei kelias dienas neavėsite batų, įdėkite į juos kelias kedro medienos drožles ar gvazdikėlių. Per kelias dienas kvapas turėtų išnykti. Po avėjimo batai turi gerai išdžiūti, kad bakterijos vėl nesikauptų. Tam reikia mažiausiai 24 valandų. Kad geriau džiūtų, išimkite vidinius padukus.

11. Reguliariai skalbkite batus. Daugelį jų galima skalbti skalbimo mašinoje.

12. Visada, esant galimybei, batus nusiaukite. Taip kvėpuos ir kojos, ir batai.

13. Kartą per savaitę, 30-iai minučių, pamerkite kojas į žolelių arbatos mišinį. Taninė rūgštis leidžia kojoms džiūti.

Tai yra keli metodai, kurie turėtų padėti susitvarkyti su šia problema. Jei nepadės, reikėtų pasikonsultuoti su specialistu.

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Vertintojų: 0

Kol kas įvertinimų nėra.