Kaip pakeisti ADB Broadband PRGEA4202N routerio slaptažodį?

Šiame puslapyje parašyta, kad nustatytasis P-RG_A4202N routerio vartotojo vardas yra 3play, slaptažodis irgi yra toks pats – 3play. Pasikeisti jį būtina, kitaip būsite lengvas taikinys hakeriams. Jei buvote pakeitęs slaptažodį anksčiau ir jį pamiršote arba jei gavote tą routerį iš ko nors kito ir buvęs savininkas nebuvo pakeitęs slaptažodžio, reikės paspausti ir apie 30 sekundžių palaikyti „Reset“ mygtuką. Tai pakeis jūsų nustatymus į gamyklinius, tada galėsite prisijungti su gamykliniu vartotojo vardu ir slaptažodžiu.

Prisijungus prie routerio, jums reikės konfigūracijos puslapyje susirasti skyrelį „Wireless“ (arba kaip nors panašiai vadinamą, nežinau kaip būtent tame routeryje). Jei ten yra ir smulkesnių skyrelių, atidarykite „Wireless Security“. Tada susiraskite langelį „Password“ (arba „Shared Key“). Į tą langelį įveskite naująjį slaptažodį, tik kuo tvirtesnį, kad jį atspėti būtų tikrai sunku (t.y. jokiu būdu ne šeimos narių, draugų, šuns, katino ar pan. vardus arba gimimo datas). Po to pažiūrėkite savo saugumo rūšį. Yra trys pagrindinės bevielio ryšio užšifravimo rūšys: WEP, WPA ir WPA2. Jei norite didžiausio saugumo, rinkitės WPA2. Nebent įrenginys būtų senesnis – tada tektų rinktis WPA. Rinktis WEP nerekomenduojama, nes jo šifras yra lengvai perkandamas.

Pakeiskite ir tinklo pavadinimą. Tame pavadinime neturėtų būti atpažįstamos asmeninės informacijos, nes jis bus matomas viešai. Pavadinimo pakeitimas gali atbaidyti hakerius nuo įsilaužimo – routeriai su nustatytaisiais pavadinimais dažnai būna laikomi lengvesniu taikiniu.

Kai jau būsite baigęs su slaptažodžiu, paspauskite mygtuką „Apply“ („Save“). Po to jau galėsite prisijungti su naujuoju vartotojo vardu ir slaptažodžiu.

http://www.wikihow.com/Change-Your-Wi-Fi-Password

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Vertintojų: 0

Kol kas įvertinimų nėra.