Kaip taisyklingai reikia valyti dantis ir kaip išvengti blogo burnos kvapo?

Žinoma, jog blogas burnos kvapas kelia didžiulį diskomfortą darbiniame ir socialiniame gyvenime. Pateikiame jums keletą patarimų, kurie galėtų padėt:

1. Valykite dantis ir liežuvį kiekvieną rytą ar po kiekvieno miego. Blogą kvapą sukelianti bakterija dažniausiai kaupiasi jums miegant, kas ir sąlygoja blogą kvapą. Tuo tarpu, liežuvio gramžtuką galite įsigyti bet kurioje vaistinėje prekybos centre. Atsisukus į žmogaus sveikatą, jais pradėjo prekiauti daugelis. Tiesa, jau yra ir dantų šepetėlių, kurių kita pusė yra padengta gramžtukine medžiaga – valyti liežuviui.

2. Kai išsivalysite dantis ir liežuvį, kruopščiai išskalaukite (ir pagargaliuokite) burną švariu, šaltu vandeniu. Šį žingsnį daug kas praleidžia, o jis yra ypatingai svarbus. Nepalikite dantų pastos burnoje ar ant lūpų.

3. Atlikus šiuos žingsnius, išgerkite ne ne mažiau nei stiklinę vandens ir nieko nevalgykite ir negerkite dar mažiausiai 30 minučių.  Laukimas pabaigia valymo procesas, kuomet išsivalo burna, gerklė, stemplė, skrandis, kurie yra svarbūs geram kvapui išlaikyti.

4. Venkite tokio maisto, kaip: česnakas, svogūnas, cukraus prisotinti produktai, mėsos, žuvies, paukštienos, kiaušinių. Šie maisto produktai sukelia blogą burnos kvapą. Vietoj to rinkitės šviežius vaisius ir daržoves. Jie padeda valyti organizmą, o dėl to ir gerina burnos kvapą. Žalios lapinės daržovės turi savybę padėti kūnui absorbuoti tik gerąsias ir veikliąsias medžiagas, padedančias palaikyti gerą kvapą.  Vietoj kramtomos gumos pabandykite pakramtyti šviežių pipirmėčių, šaltmėčių, petražolių ar baziliko.

5. Kai pavalgote ar išgeriate ko nors, išskalaukite (ir pagargaliuokite) burną švariu, šaltu vandeniu. Liežuviu perbraukite dantų paviršių ir jei jausite maisto likučius ar apnašas, išsivalykite dantis darkart. Apnašos ypatingai skatina blogo kvapo atsiradimą.

6. Kasdien gerkite daug tyro vandens. Tačiau venkite jį gerti prieš pat pietų ar kito valgio laiką. Tai gali sumažinti jūsų virškinimo galimybes, o tai taip pat būtų blogo kvapo priežastimi.

7. Kaskart pajautus blogą kvapą, išskalaukite burną dantų skalavimo skysčiu.

8. Norėdama išvengti blogo burnos kvapo, venkite mėtinių kramtomųjų gumų ar saldainių . Jie burnoje gali palikti skaidulų. Pakeisti tai natūraliais produktais būtų racionalesnis sprendimas.

9. Jei kostite, nedarykite to stipriai ir neprievartaukite iškostyti tai, kas kuteną jūsų gerklę. Smarkus kosėjimas sąlygoja tonzilių akmenų išsiskyrimą, kuris kelioms dienoms „nusėda“ ant jūsų gerklės ir sąlygoja blogą kvapą.

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Vertintojų: 0

Kol kas įvertinimų nėra.