Kada po gimdymo galima pradėti daryti atsilenkimus?

Šiaip ginekologai sako, kad po gimdymo galima pradėti mankštintis tada, kai jums jau atrodo, kad turite tam jėgų, bet kartais jūsų gydytojas arba akušerė pataria palaukti šešias savaites, kad pirma pažiūrėtų, kaip jūs jaučiatės. Apskritai jei mankštinotės nėštumo metu ir gimdymas buvo normalus, jau kelios dienos po gimdymo galite saugiai daryti lengvus pratimus – vaikščioti, daryti atsispaudimus nuo kelių, raiščių tempimą.

Kai kurioms moterims, kai jų pilvas išsipučia nėštumo metu, atsiranda tarpas tarp pilvo raumenų. Kol jis po gimdymo užsidaro, užtrunka 6-8 savaites. Jei darote pilvo pratimus dar tam tarpui neužsidarius, rizikuojate pažeisti tuos raumenis, taigi prieš pradėdama žiūrėkite, kad jūsų pilvas jau būtų tam pasiruošęs.

  • Atsigulkite ant nugaros, sulenkusi kojas.
  • Padėkite kairės rankos pirštus tiesiai virš bambos, delną atsukusi į save. Dešinę ranką padėkite ant šlaunies viršaus.
  • Įkvėpkite, po to iškvėpkite. Iškvėpdama pakelkite galvą ir pečius nuo grindų ir slystelėkite dešine ranka link kelio. Tada jūsų pilvo raumenys susitrauks ir pajusite, ar yra tarpas tarp raumenų.

Jei jaučiate tarpą, paprašykite daktaro, kad jus ištirtų. Jeigu daktaras pasakys, kad jau saugu, galite po truputį pradėti daryti atsilenkmus ir kitus pratimus pilvo raumenims. Atsilenkimus galite pradėti tada, kai tarpas tarp raumenų susiaurės iki vieno-dviejų pirštų.

Sėkmės!

http://www.babycenter.com/0_postpartum-exercise-is-your-body-ready_196.bc

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Vertintojų: 0

Kol kas įvertinimų nėra.