Kaip išsirinkti veido kremą?

Ką nors konkrečiai man sunku patarti – man pačiai kol kas kaip ir nėra reikalo naudoti vitamininius kremus, o ir ne visiems jie daro vienodą poveikį, bet galiu tik parašyti, pagal ką rinktis kremą. Jų yra daugybė rūšių, ir išsirinkti tikrai nėra lengva. Bet dermatologai štai ką pataria šiuo klausimu. Kremų nuo raukšlių efektyvumas iš dalies priklauso nuo aktyviųjų ingredientų. Tie ingredientai gali būti tokie:

  • Retinolis. Retinolis – tai vitamino A sudedamoji dalis, pirmasis antioksidantas, kuris plačiai naudojamas kremuose nuo raukšlių. Antioksidantai – tai medžiagos, kurios neutralizuoja laisvuosius radikalus – nestabilias deguonies molekules, suardančias odos ląsteles ir sukeliančias raukšles.
  • Vitaminas C. Tai dar vienas galingas antioksidantas, kuris saugo odą nuo saulės spindulių daromos žalos. Kai nenaudojate, tokį kremą reikia laikyti taip, kad jo nepasiektų saulės šviesa ir jis neturėtų sąlyčio su oru.
  • Hidroksirūgštys. Alfa hidroksirūgštys, beta hidroksirūgštys ir polihidroksirūgštys yra eksfoliantai – medžiagos, kurios pašalina viršutinį senos ir negyvos odos sluoksnį ir skatina naujos odos augimą.
  • Kofermentas Q10. Šis ingredientas gali padėti sumažinti smulkias raukšleles aplink akis ir apsaugoti odą nuo saulės daromos žalos.
  • Arbatos ekstraktai. Juodoji, žalioji ir ulongo arbata turi medžiagų, pasižyminčių antioksidacinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis. Dažniausiaikremuose nuo raukšlių būna žaliosios arbatos ekstrakto.
  • Vynuogių kauliukų ekstraktas. Be antioksidacinių ir priešuždegiminių savybių, vynuogių kauliukų ekstraktas taip pat skatina žaizdų gijimą.
  • Niacinamidas. Tai galingas antioksidantas, giminingas vitaminui B3 (niacinui). Jis padeda mažinti vandens praradimą ir gali pagerinti odos elastingumą.

Apskritai tai nebūna jokių garantijų, kad tokie kremai tikrai mažins raukšles. Rinkdamasi kremą pagalvokite apie tokius dalykus:

  • Kainą. Kaina neturi ryšio su veiksmingumu. Brangesnis kremas nebūtinai bus veiksmingesnis už pigesnį.
  • Mažesnes dozes. Kremai, parduodami be recepto turi mažesnes aktyviųjų ingredientų koncentracijas negu receptiniai kremai. Taigi jeigu ir duos kokių rezultatų, jie bus trumpalaikiai ir riboti.
  • Ingredientų kiekį. Nėra duomenų, kad du ar trys skirtingi ingredientai veiktų stipriau negu tik vienas.
  • Kasdienį naudojimą. Kad pasimatytų kokie rezultatai, jums turbūt reikės naudoti kremą daugelį savaičių kartą ar du per dieną. Jei nustosite naudoti, gali būti, kad oda netrukus grįš į pradinę būklę.
  • Šalutinius poveikius. Kai kurie kremai gali suerzinti odą, sukelti bėrimus ar paraudimą. Gerai perskaitykite produkto instrukciją, kad apribotumėte galimus šalutinius poveikius.
  • Individualius skirtumus. Jeigu koks nors kremas gerai padeda jūsų draugei, tai dar nereiškia, kad padės ir jums. Žmonių odos tipai yra skirtingi, ir joks produktas neduoda visiems vienodo poveikio.

Tai va, išsirinkite kremą, kuriame būtų kas nors iš minėtų ingredientų, ir pažiūrėkite, kaip jis jums tiks. Geriausia būtų pirma pasiimti nemokamą mėginuką ir išbandyti.

http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/wrinkles/in-depth/wrinkle-creams/art-20047463?pg=2

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Vertintojų: 0

Kol kas įvertinimų nėra.