Kaip žinoti ar namie vaidenasi?

Namai, kuriuose vaidenasi, yra įdomus dalykas – galima ten pagąsdinti draugus, bet aišku, tai tikrai nėra geriausia vieta gyventi. Ar ten vaidenasi, gali nustatyti pagal tokius požymius:

1. Pažiūrėk, ar ten nėra dalykų, kurie atrodo neįprasti

  • Klausykis visokių balsų ir garsų, kai būni ten viena. Greičiausiai girdėsi tuos garsus kažkur toli. Gali išgirsti visokių garsų: žingsnius, beldimą, daužymą, smūgius, draskymąsi, arba lyg kas nors būtų nukritę. Tokie garsai gali būti nuo tylių iki labai garsių.
  • Pažiūrėk, ar ten nerandi durų atidarytų arba uždarytų, kai būni įsitikinusi, kad jų taip nepalikai. Taip pat atkreipk dėmesį, ar elektros prietaisai netikėtai neišsijungia arba neįsijungia.
  • Atkreipk dėmesį į dingstančius ir vėl atsirandančius daiktus. Pažiūrėk į kokį nors daiktą, kuris visada būna savo vietoje; jei jo ten nėra, žiūrėk akis išpūtus. Paprastai tas daiktas kelių dienų arba savaičių bėgyje atsiranda gerai matomoje vietoje. Lyg kas būtų jį paėmęs ir vėl grąžinęs.
  • Tikrink nepaaiškinamus šešėlius. Akies kraštu gali pamatyti kažkokius šešėlius ir figūras. Šešėliai greičiausiai bus panašūs į žmogaus, bet kartais mažesni arba sunkiai atpažįstami.
  • Stebėk, ar kartais neapima jausmas, kad kažkas į tave žiūri arba nepajunti kažko nematomo prisilietimo. Pvz., kai stovi tuščiame kambaryje, kažkas staiga perbraukia tau per ranką. Ekstremalus ir labai retas atvejis – kai kažkas nematomas tau suduoda.
  • Klausyk, ar neišgirsi prislopinto verksmo arba šnabždesio. Gali išgirsti muziką, sklindančią iš nežinia kur, arba kažkas nematomas pašaukia tave vardu.
  • Atkreipk dėmesį į judančius daiktus. Tai gali būti, pvz., per stalą šliaužiančios lėkštės, nuo sienų krentantys paveikslai ir čiuožinėjantys baldai.
  • Atkreipk dėmesį į šaltas vietas – kai kurie mano, kad jos atsiranda dėl ten esančių dvasių. (Kažkur skaičiau tokį aiškinimą – oras ten atšąla dėl to, kad vaiduokliai energiją judėjimui ima iš oro. Pagal energijos tvermės dėsnį juk turi ją iš kažkur imti :))
  • Atkreipk dėmesį į neįprastus kvapus (pvz., kvepalų, dūmų, gėlių, maisto), kurie atsiranda nežinia iš kur.

3. Pasistenk surasti tiems įvykiams racionalių paaiškinimų. Kai kuriems labiau kraštutiniams reiškiniams tokių rasti gali būti sunku. Dar geriau, jei tuos reiškinius pastebi ne vienas žmogus.

4. Susirask kokių pagalbininkų, kurie tau paaiškintų, kad tai visai ne vaiduoklių darbas. Vietinis santechnikas gali tau paaiškinti, kad tuos keistus garsus leidžia vamzdžiai. Staliai gali sutvarkyti stalus, kurie patys savaime siūbuoja, arba duris, kurios pačios užsidarinėja. Šeima ar draugai gali surasti ir kitų paaiškinimų, kodėl tu kažką tokio girdi arba matai.

5. Šalia savęs laikyk žurnalą ir garsą įrašančią įrangą. Užsirašinėk tų reiškinių datą, laiką, ir kas ten nutiko. Jei dažnai girdi keistus garsus, geriausia juos įrašyti. Taip galėsi padėti paranormalių reiškinių tyrėjams, jei tik užeis noras juos pasikviesti.

6. Pasiaiškink šio namo istoriją. Namai, kuriuose vaidenasi, paprastai stovi ten, kur yra įvykusi kokia nors tragedija. Išsiaiškink, kas anksčiau buvo šio namo savininkas, ar ten nebuvo kas nors nutikę. Tau gali padėti bibliotekininkas, istorikų draugija arba netgi istorijos mokytojas. Susisiek su žmonėmis, kurie tame name gyveno anksčiau tavęs. Paklausk, ar jie nepastebėjo ko nors neįprasto.

7. Susisiek su paranormalių reiškinių tyrėju. Pasikviesk jį į namus ir paklausk, ar jie nieko keisto nepastebi. Kvieskis tik tada, kai esi 100% tikra, kad namuose vaidenasi. Jei manai, kad tavo šeimai tie reiškiniai gali kelti pavojų, kuo greičiau ieškokis pagalbos.

8. Laikykis tyrėjų instrukcijų. Jei namuose tikrai vaidenasi, tada klausyk, ką kiti tau pataria daryti. Gali padėti namų pašakstymas šventintu vandeniu.

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Vertintojų: 0

Kol kas įvertinimų nėra.