Kokie geriausi siaubo filmai?

„Rotten Tomatoes“ vertinimu, tarp geriausių siaubo filmų išrinkti tokie:

  • Nematomas žmogus (The Invisible Man, 1933). Paslaptingas nepažįstamasis, kurio veidas apvyniotas tvarsčiais, o akys – po tamsiais akiniais, apsistoja jaukioje Ipingo kaimelio Anglijoje užeigoje, ir reikalauja, kad užeigos tarnautojai paliktų jį vieną. Bet kartą šeimininkė netyčia užėjo į jo kambarį ir pamatė, kad tas žmogus atrodo be galvos! Tas nepažįstamasis, Džekas Grifinas, yra mokslininkas, kuris prieš kelis mėnesius bandė naują vaistą – monokeiną. Tas monokeinas yra nematomumo formulė, bet jo šalutinis poveikis – jis išvarė Grifiną iš proto. Js bando įrodyti savo pranašumą prieš kitus žmones sukeldamas kiek galima daugiau sumaišties, taip pat ir žudydamas. „Nematomas žmogus“ yra puikus siaubo ir humoro derinys. 
  • Dr. Kaligario kabinetas (Das Cabinet des Dr. Caligari, 1920). Tai pirmas tikras siaubo filmas, kurio ekspresionistiniai vaizdai puikiai atspindi veikėjų košmariškas emocines būsenas, ir gąsdina žiūrovus netgi dabar. Francisas tiria savo draugo nužudymą, ir pradeda įtarti, kad žudikas yra zombiškas lunatikas, kurį hipnozės būdu kontroliuoja Dr. Kaligaris.
  • Ateivis (Alien, 1979). Grįžtant namo iš Kompanijos misijos, Nostromo įgulą staiga pažadina iš žiemos miego erdvėlaivio motininis kompiuteris, kad atsakytų į nelaimės signalą iš kitos planetos. Komanda atrandą keistą kokonų lauką, bet staiga vienas kokonas sprogsta ir kažkoks padaras prilimpa prie Keino. Nors Riplis ir prieštarauja, mokslinis pareigūnas Ešas įleidžia Keiną atgal į laivą. Atrodo, Keinas jau atsigavo, tas padaras atlipo, bet staiga iš Keino pilvo išsiveržia ateivis ir pabėga. Atevis pradeda persekioti žmones, kapitoną Dalasą ir jo įgulą įtraukdamas į žudymo mašiną.
  • Frankenšteinas (Frankenstein, 1931). Tai filmas apie išprotėjusį mokslininką, „Dr. Henrį Frankenšteiną“, kuris sukuria pabaisą, sulipinęs kelių numirėlių kūno dalis. Kai tik įdėjo jam smegenis, Henris ir jo asistentas Fricas apstulbo pamatę, kad jų eksperimentas atgijo. Kai pabaisa per klaidą nužudė Mariją, prie upės sutiktą merginą, miestelis sukilo ir siekia paduoti tą pabaisą į teismą. Jie randa pabaisą ir jo kūrėją sename malūne, kur pabaisa bando nužudyti savo kūrėją.
  • Nasrai (Jaws, 1975). Vieną vasaros naktį Krisė nusprendžia pasimaudyti mėnesienoje, kol jos draugai linksminasi paplūdimyje, bet taip ir negrįžta į krantą. Kai jos kūno gabalėlius išmeta bandos, policijos viršininkas Brodis įtaria blogiausią, bet meras Vognas atsisako skelbti ryklių pavojų – bijo, kad tai atbaidys turistus. Kai ryklys pačiumpa dar porą žmonių, meras liepia vietiniams žvejams pagauti tą ryklį. Patenkintas tuo rykliu, kurį jie pagavo, gobšusis meras vėl atidaro paplūdimius, nors vietinis ichtiologas Huperis sako, kad greičiausiai tuos žmones užpuolė didysis baltasis ryklys. Po to, kai žuvo dar vienas žmogus, Brodis ir Huperis suvienija jėgas su sebu žveju Kvintu, vieninteliu žveju, norinčiu pagauti tą baltąjį ryklį. Jie visi išplaukia į jūrą ir ten sutinka savo priešą.
  • King Kongas (King Kong, 1933). Dokumentinių filmų kūrėjas Karlas Denhemas išplaukia filmuoti kartu su mergina Ana Darrow. Sustoję Kaukolės saloje, jie pamato, kaip vietiniai šoka aplink išsigandusią merginą ir šūkauja: „Kong! Kong!“ Vadas ir žiniuonis pamato Denhemą su kompanija ir liepia jiems dingti. Bet pamatęs Aną, vadas pasisiūlo nupirkti „auksinę moterį“ kaip „Kongo nuotaką“. Denhemas atsisako, bet naktį vietiniai pagrobia Aną. Jie pririša ją prie aukojimo altoriaus, tada didžiulė beždžionė Kongas ateina, bet jos nesuėda, o išvaduoja. Vėliau Kongas nugabenamas į Niujorką, kuris pasirodymo Brodvėjuje metu išsilaisvina, nes pagalvoja, kad jo mylimą Aną skaudina reporterių fotoaparatų blykstės. Tada ji leidžiasi ieškoti Anos, įkopia nei į Empire State dangoraižį.
  • Frankenšteino nuotaka (The Bride of Frankenstein, 1935). Dr. Frankenšteinas dar kartą sugalvoja pažaisti su likimu – sukuria tinkamą moterį savo pabaisai.
  • Paukščiai (The Birds, 1963). Pasakojimas prasideda nepavojingu romantinu trikampiu, kuriame dalyvauja turtinga, išlepinta Melani Daniels, išvaizdusis Mičas Brenenas ir mokytoja Ana Heivort. Viskas prasideda San Francisko naminių gyvūnų parduotuvėje, o kulminacija vyksta pas Mičo motiną, kur veikėjo saugumo jausmą drumsčia keistas vietinių paukščių elgesys. Pirma tai tik kiras, kuris staiga priskrenda ir įkerta Melani į galvą. Daug bjauriau pasidaro, kai šimtai paukščių įsisuka į vaikų balių. Vėliau paukščiai pradeda tikras žmonių skerdynes.
  • Helouvynas (Halloween, 1978). Per 1963-iųjų Helovyną berniukas nužudo savo seserį ir išsiunčiamas į psichiatrinę ligoninę. Po 15 metų jis pabėga ir grįžta į savo gimtąjį miestelį, sukeldamas ten sąmyšį.
  • Avinėlių tylėjimas (The Silence of the Lambs, 1991). FTB tiria vieną žudiką, vadinamą Bizonų Biliu, kuris žudo jaunas moteris ir joms nulupa odas. Džekas Kraufordas nori, kad FTB praktikantė Klarisė Starling paimtų interviu iš dr. Hanibalo Lekterio – puikaus psichiatro, kuris kartu yra ir psichopatas, sėdintis kalėjime už žmogžudystes ir kanibalizmą. Kraufordas tiki, kad Lekteris gali padėti atskleisti tas žmogžudystes, o Starling, kaip patraukli jauna moteris, jam būtų geras jaukas. Lekteris iš tikrųjų kažką žino apie Bizonų Bilį, bet pareikalauja tam tikros kainos už informaciją: nori, kad jį perkeltų į patogesnę kamerą. Be to, jis nori pasikalbėti su Klarise apie jos praeitį. Jis įgudusiai kapstosi po jos sielą, priversdamas ją atskleisti savo užslėptas traumas ir padaro ją pažeidžiama tada, kai ji mažiausiai gali sau tai leisti.

Tai va, jei mėgsti siaubo filmus, pažiūrėk kurį nors iš tų 🙂 
http://www.rottentomatoes.com/guides/best-horror-movies/

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Vertintojų: 0

Kol kas įvertinimų nėra.