Kokie egzotiškiausi valgiai?

Tai kad sunku pasakyti, egzotiškų valgių tikrai yra daug… Bet čia radau tokį jų sąrašiuką (tik jau ne vegetarams arba PETA nariams):

  1. Kobros kraujas/plakanti širdis. Tai iš tikrųjų yra daugiau ritualinis dalykas – Indonezijoje tikima, kad suvalsius kobros širdį ir išgėrus kraują, įgausi jos jėgos ir dvasios.
  2. Avinų sėklidės. Jos valgomos Naujojoje Zelandijoje.
  3. „Padang“ maistas. Tai toks specifinis Indonezijos maistas, kai tau ant stalo atnešamas visas valgiaraščio maistas ir sumoki už tai, ką suvalgai, įskaitant smegenis, plaučius, patiekalus su marichuana ir aitriuosius pipirus.
  4. Skorpionai ir visokie vabzdžiai – Tailando skanėstai.
  5. Huhu lervos – tokios riebios kirmėlės, kurių skonis, kaip rašoma, maždaug kaip sudegusio riešutų sviesto.
  6. Kartonas? Yra gandų, kad prekiautojai maistu Kinijoje kiaulieną pakeičia kartonu – nežinia, ar tai tiesa. Bet sako, kad skonis panašus 🙂
  7. Kupranugariena. Ją reikia paruošti tinkamai, kitaip bus maždaug kaip guma.
  8. Duriano vaisius. Smirda kaip šiukšlių krūva, todėl draudžiama juos valgyti viešose vietose. Bet skonis visai nieko.
  9. Avies nugaros riebalai – mongolų skanėstas.
  10. Žirafiena. Skani kepta ant grotelių.

Na, norėtųsi ką nors išbandyti? 🙂

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Vertintojų: 0

Kol kas įvertinimų nėra.