ar del virsutines lupos depiliavimo atsiras (upper lip darkening) ?

Ar atsiras pajuodavimas, sunku pasakyti – kai kurioms jis tikrai atsiranda nuo viršutinės lūpos depiliacijos. Bet yra būdų, kaip su tuo susitvarkyti, kad it tokie:

  1. Šviesinantis kremas. Lūpą tamsina melanino perteklius odoje. Pigmentaciją galima sumažinti naudojant receptinį arba nereceptinį šviesinantį kremą. Efektyviausi balinantys ingredientai yra kodžinė rūkštis, azelajinė rūgštis, arbutinas ir vitaminas A. Hidrochinonas irgi efektyvus, bet daugelyje Europos ir Azijos šalių jis uždraustas dėl potencialiai kancerogeninių savybių.
  2. Šveitimas. Šveičiant gali nusilupti viršutinis tamsios pigmentuotos odos sluoksnis ir ataugti naujas šviesesnis. Tam naudokite veido šveitiklį 3-4 kartus per savaitę. Galima ir pačiai pasidaryti šveitiklį iš cukraus arba druskos. Arba galite naudotis mikrodermoabrazijos procedūra, kurią atlieka dermatologas – tam naudojamas besisukantis šepetėlis su kristaline galvute, efektyviai pašalinančia viršutinius odos sluoksnius.
  3. Padarykite pertrauką depiliacijai vašku – kokius porą mėnesių, tada oda pati pašviesės. Kaip alternatyvų metodą galima naudoti plaukelių šviesinimą arba švelnesnį depiliacijos būdą, pvz., siūlu.
  4. Naudokite kremą nuo saulės. Dabar gal tai ir neaktualu, bet vasarą naudokite jį kasdien – net ir apniukusiomis dienomis. Rinkitės kremą su SPF mažiausiai 15. Taip pat geriau nevaikščiokite į soliariumus.
  5. Pasidarykite šviesinančią kaukę. Kai kurioms moterims lūpą nušviesinti padeda kaukė iš avinžirnių miltų, ciberžolės, citrinos sulčių ir medaus. Sumaišykite šiuos ingredientus lygiomis dalimis (pvz., po arbatinį šaukštelį), kol susidarys vientisa košelė. Užsitepkite ją ant lūpos ir palaukite 10-15 minučių, kol košelė sudžius. Tada nuplaukite ją trupučiu šilto vandens ir nusausinkite odą. Naudokite tokią kaukę 2-3 kartus per savaitę, kol oda pašviesės.
  6. Išbandykite kitus naminius vaistus. Tai gali būti vaistas iš medaus ir laimo sulčių: sumaišykite jų po truputį (galima naudoti ir citrinos sultis) ir užsitepkite ant lūpos. Citrinos rūgštis balina odą, o medus minkština ir drėkina. Tinka ir migdolų aliejus: jis ir šviesina, ir maitina, ir drėkina odą, taip pat skatina odos atsinaujinimą. Pašildykite truputį aliejaus ir įtrinkite į viršutinę lūpą. Balinti gali ir morkų sultys (dėl vitamino A). Užtepkite truputį sulčių kosmetine servetėle ant lūpos ir palikite 15-20 min., tada nuplaukite.

Sėkmės!

http://www.wikihow.com/Lighten-Dark-Upper-Lips

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Vertintojų: 0

Kol kas įvertinimų nėra.