Kaip išnaikinti karpas ant kūno?

Sveika, Reda,

Karpas tikrai yra sunkoka išnaikinti ir nėra vieno gydymo būdo, veiksmingo visoms karpoms. Būdai gali būti tokie:

1. Mediciniškai patikrinti vaistai

  1. Kantrybė. Karpas sukelia žmogaus papilomos virusas (ŽPV), kurio yra apie 60 kamienų, todėl karpas gali „suvalgyti“ ir žmogaus imuninė sistema. Kai kurios karpos pačios su laiku išnyksta, tik tas laikas gali būti nuo poros savaičių iki poros metų. Todėl gali būti, kad norėsite jas išnaikinti greičiau.
  2. Salicilo rūgštis arba 100% trichloracto rūgštis (TCA). Salicilo rūgštis yra daugelio nereceptinių vaistų nuo karpų aktyvusis ingredientas. Odą 5 minutes pamirkykite vandenyje, užtepkite rūgšties ir leiskite jai nudžiūti. Palikite taip per dieną, paskui nulupkite. Taip darykite kas dvi-tris dienas. O su TCA galima karpą išnaikinti palaikius ją užteptą 20-30 minučių.
  3. Lipni juostelė. Ji turėtų lokalizuoti karpos plote vaistus, taip pat „uždusinti“ karpą. Vienas tyrimas parodė, kad lipnios juostos naudojimas po 5% imikvimodo kremo užtepimo yra efektyvus karpų gydymo būdas. Bet tai ilgai užtrunka (iki 6 mėnesių).
  4. Kantaridinas. Pasiklauskite gydytojo apie kantaridino naudojimą – tai greitai veikianti medžiaga, kuri sudegina karpą. Gali šiek tiek skaudėti, bet rezultatą pamatysite jau kitą dieną.
  5. Skystas azotas. Tai dar vienas vaistas, kurį gali jums skirti gydytojas – karpa būna nušaldoma. Galite jausti diskomfortą ir karpai pašalinti gali prireikti kelių terapijų, bet tai gali būti labai veiksminga (pati esu išbandžiusi ir žinau).
  6. Karpos nudeginimas. Jei joks kitas metodas nepadeda, gali likti tik šis. Skaudės ir gali likti randas, todėl tai turėtų daryti tik gydytojas. Jis tam gali naudoti lazerį.
  7. Tegul gydytojas ją nupjauna. Tai geriausia patikėti gydytojui, kad išvengumėte infekcijų ir galėtumėte gauti vietinį nuskausminimą. Gydytojas gali tą daryti elektrochirurgijos būdu – karpa nudeginama elektros srove ir paskui nupjaunama. Tik ji gali po to ataugti, nes jos kraujagyslės lieka nepaliestos. Kitas metodas – lazerinė chirurgija.
  8. Imunoterapija. Tai yra jūsų pačios organizmo gynybos sistemos naudojimas sudoroti karpai.
  9. Pasiklauskite gydytojo dėl veregeno. Tai naujas vaistas gydyti lytinių organų karpoms, o taip pat ir kitokioms karpoms.
  10. Imikvimodas. Tai paviršinio naudojimo kremas gydyti kai kurioms karpoms ir odos vėžio rūšims, stimuliuojant imuninį atsaką. Karpų jis neišgydo, bet gali padėti veikti kitiems gydymo būdams. Dėl to pasitarkite su gydytoju.

2. Nepatikrinti naminiai vaistai

  1. Skatinkite antikūnų veiklą. Pašaldykite karpą leduku, tada sterilizuokite adatą ir keletą kartų giliai ją įsmeikite į karpą. Taip jūs pernešate virusą į kraują ir priverčiate organizmą su juo kovoti. Šis metodas kai kuriems labai padeda, ypač turintiems ne vieną karpą.
  2. Padenkite ją vitaminu C. Sutrinkite vitamino C tabletę ir įlašinkite vandens, kad susidarytų tiršta košė. Užtepkite ją ant karpos ir užriškite tvarsčiu.
  3. Suvyniokite karpą į vitaminą E. Sulaužykite vitamino E kapsulę ir truputį jos aliejaus įtrinkite į karpą. Apklijuokite ją pleistru, kurį nakčiai nuimkite, kad oda galėtų kvėpuoti, o ryte vėl užtepkite aliejaus. Darykite tai triskart per dieną.
  4. Karštas vanduo ir pemza. Pamirkykite karpą vandenyje, kol suminkštės, o tada nutrinkite pemzos gabalėliu. Vatos gabalėlį pamirkykite į baliklį ir 15 minučių palaikykite ant karops (gali truputį gelti). Po to būtinai nuplaukite tą vietą vandeniu.
  5. Arbatmedžio aliejus. Užlašinkite jo ant karpos ir apklijuokite pleistru. Darykite tai iki trijų savaičių.
  6. Bebro taukai. Juose esanti rūgštis sudirgina karpą. Geriausiai veikia mažas ir plnas karpas ant veido ir rankų. Patepkite karpą bebro taukais dukart per dieną.
  7. Aspirinas. Paimkite keletą aspirino tablečių ir jas sutrinkite, pridėjusi kelis lašus vandens. Užtepkite mišinio ant karpų, apklijuoite pleistru ir palikite nakčiai.
  8. Betadinas (jodas). Užtepkite jo ant karpos, apriškite tvarsčiu ir palikite dienai ar dviem, tada pakeiskite tvarstį.
  9. Patepkite karpą dantų pasta, tada apklijuokite pleistru. Palikite visai dienai, tada kartokite, kol karpa išnyks.

http://www.wikihow.com/Get-Rid-of-Warts

Įvertinkite šį įrašą:

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Vertintojų: 0

Kol kas įvertinimų nėra.